"Met de AonFitClub heb je een comfortabele start en finish"

Geplaatst op : 17 april 2018
Erwin Ronge: "Met de AonFitClub heb je een comfortabele start en finish"

Op zaterdag 14 april vond de toerversie van de Amstel Gold Race plaats. Een bekend evenement onder wielerfanaten. Het beklimmen van de eindeloze stroom aan hellingen en heuvels is dan ook een échte uitdaging. Erwin Ronge reed al mee met Limburg Mooiste, maar de Amstel Gold Race reed hij nog nooit. Die uitdaging wilde hij wel eens aangaan. Hij vertelt aan de AonFitClub over zijn ervaringen.

"Ik begon met tegenzin aan wielrennen"

Erwin Ronge is IT-manager bij Boal Group, zijn contactpersoon bij Aon (en tevens goede vriend) is Edwin Bakker. In zijn vrije tijd zit Erwin 2 tot 3 keer in de week op zijn racefiets. Fietsen is voor hem een manier om fit te blijven en te ontspannen. Maar dat is niet altijd zo geweest. "Zo'n 18 jaar geleden begon ik met tegenzin aan wielrennen. Ik deed aan handbal en rugby, maar vanwege blessures zat dat er niet meer in. Fietsen vond ik eigenlijk helemaal niet leuk. Toch begon ik er na een tijdje van te genieten en ging ik doelen stellen qua afstand en snelheid. Ik begon met ritjes van 20 kilometer en uiteindelijk kon ik zo'n 200 kilometer fietsen."

Voorbereiding Amstel Gold Race

Erwin deed al 15 keer mee aan Limburg Mooiste, maar de Amstel Gold Race was er nog nooit van gekomen. Via de AonFitClub kreeg hij de uitnodiging en besloot hij mee te doen aan de 100 kilometer. Erwin: "De Amstel Gold is vrij vroeg in het seizoen. Met koud en regenachtig weer vind ik het niets om te fietsen. Daarom doe ik aan Crossfit. Dat is een combinatie van een uur lang intensief gewichtheffen en turnen in groepsverband. Gelukkig is het lenteweer aangebroken dus kon ik ook nog een paar korte ritten fietsen om mij voor te bereiden op de Amstel Gold Race."

"Limburg Mooiste blijft favoriet"

Erwin: "De Amstel Gold was een leuke tocht. Het weer zat mee en het viel me mee hoe zwaar het was. Het was alleen wel erg druk op de smalle paden, wat soms voor gevaarlijke situaties zorgde. Ik kwam op plekken waar ik met Limburg Mooiste nog nooit was geweest, dus het was leuk om eens wat anders te zien. Toch blijft Limburg Mooiste bij mij als recreant favoriet, vooral door de nog leukere route en de wielrenners die iets beter zijn verdeeld over de verschillende afstanden."

"Ik wil het gewoon naar mijn zin hebben op de fiets"

Op de vraag of Erwin nog een bepaald doel in gedachte had antwoordt hij: "Gewoon de race uitrijden. Ik heb de tijd wel een beetje gehad dat ik heel hard of lang wil fietsen. Ik fiets nu maximaal 100 kilometer, soms 150 kilometer. Ik wil het vooral naar mijn zin hebben op de fiets."

"Met de AonFitClub heb je een comfortabele start en finish"

Erwin: "De verzorging van de AonFitClub was weer heel goed geregeld. Alles is duidelijk, vriendelijk en attent. Voor mij heeft meedoen met de AFC als toegevoegde waarde dat de start en finish comfortabel is. Daarnaast fiets ik niet graag alleen, dus dat je met een groepje kunt fietsen en onderweg nog een praatje kan maken, maakt het zeker leuker."

Erwins tip aan beginnende wielrenners

"Hou het in het begin vol. Het lijkt misschien niet leuk en zelfs saai. En ja, je wordt ingehaald door omaatjes op elektrische fietsen. Maar als je beter wordt en je kunt je gaan meten met de betere wielrenners, dan begint het leuk te worden."

Welke fietsevenementen staan er op de agenda komend jaar?

Komend jaar wil ik in ieder geval mee doen met de Dam tot Dam fietsclassic. Daarnaast wil ik misschien weer meedoen met Limburg Mooiste. En ik zoek nog naar een of twee pelotonstochten in Nederland om aan mee te doen.

Lees meer over: