Samen op reis, samen goed verzekerd

Geplaatst op : 11 april 2018
Familie

Veel Nederlanders zijn druk bezig met het maken van plannen voor de zomervakantie. Uit de reisquiz die we onlangs aan onze klanten voorlegden, bleek zelfs dat bijna de helft van de mensen hun zomervakantie al helemaal geboekt heeft.Met wie onze klanten op reis gaan is erg divers: samen met hun partner, met partner en kinderen of met vrienden, een broer of zus of ander familielid. Hoe u zichzelf het beste kunt verzekeren, is afhankelijk van de samenstelling van uw reisgezelschap. We leggen graag uit hoe u uw reisgezelschap het beste verzekert.

Ik ga op reis met mijn partner

Ongeveer 55 procent van onze klanten gaat op reis samen met hun partner. U ook? In dat geval is het slim om samen met uw partner één reisverzekering af te sluiten. Dit is in de meeste gevallen voordeliger dan twee aparte reisverzekeringen. Bovendien bent u er zo zeker van dat u beiden dezelfde dekking heeft.

Ik ga op reis met mijn (partner en) kinderen

Gaan de kinderen gezellig mee? Dan kunt u hen in de meeste gevallen eenvoudig meeverzekeren. Dit kan wanneer uw kinderen niet ouder zijn dan 27 jaar en thuiswonend zijn of uitwonend vanwege hun studie. Als uw kinderen ouder dan 27 zijn of uitwonend zijn en werken, dan moeten zij zelf een reisverzekering afsluiten.

Ik ga op reis met vrienden of uitwonende familieleden

Als u met vrienden op reis gaat, of met familieleden die niet op hetzelfde adres wonen als u, zijn er twee mogelijkheden. De eerste optie is het afsluiten van een gezamenlijke kortlopende reisverzekering voor deze specifieke reis. Dit heeft als voordeel dat iedereen dezelfde verzekering heeft. Een andere mogelijkheid is om allemaal gebruik te maken van jullie eigen doorlopende reisverzekering. Daarnaast is het slim om gezamenlijk een annuleringsverzekering af te sluiten, voor wanneer jullie reis onverhoopt niet door kan gaan. Deze kan vaak afgesloten worden bij de boeking van de reis, maar dit kan ook los.

Wilt u advies over uw reisverzekering of twijfelt u of u wel goed verzekerd bent voor uw vakantie? Neem dan contact op met onze adviseurs!

Whatsapp +31 6 12 55 44 45


Bel: 088 810 81 00   
Lees meer over: