3 onverwachte momenten waarop inbrekers toeslaan

Geplaatst op : 19 februari 2018

Stofzuigen

Dat er tijdens de feestdagen en in de vakantieperiodes meer inbraken plaatsvinden dan op een gemiddelde dag, is inmiddels algemeen bekend. Toch is er ook een aantal populaire momenten waarop je misschien niet zou verwachten dat inbrekers toeslaan. We zetten 3 van dat soort momenten voor u op een rijtje.

1. Tijdens het sporten

U bent misschien maar een uurtje van huis en de kans op een inbraak lijkt dan niet heel groot. Toch bent u voor inbrekers juist dan een eenvoudige prooi als u bijvoorbeeld gebruik maakt van een app als Strava of Runkeeper. Aan de hand van uw gegevens in deze apps is eenvoudig te achterhalen waar u woont, op welke momenten u gaat sporten en hoe lang u weg blijft. Deze informatie maakt het goed mogelijk om te voorspellen wanneer u van huis bent en de inbreker zijn slag kan slaan.

Het bijhouden van uw sportieve prestaties via Strava en Runkeeper kan gelukkig ook op een veilige manier. Wijzig uw privacy-instellingen, zodat alleen uzelf of vrienden uw prestaties kunnen volgen.

2. Als er kort geleden ook al bij u is ingebroken

Inbrekers komen graag terug op een plek waar ze al eerder zijn geweest: 1 op de 12 inbraken is een herhaalinbraak. De inbreker weet dan immers hoe hij de woning binnenkomt en heeft misschien de eerste keer iets gezien wat hij nog mee wil nemen. Wat ook vaak voorkomt is dat de inbreker wacht tot u de gestolen spullen heeft vervangen door nieuwe spullen, om vervolgens opnieuw toe te slaan.

3. Terwijl u in het huishouden bezig bent

Tot slot slaan inbrekers ook graag toe wanneer u in het huishouden bezig bent, bijvoorbeeld als u aan het stofzuigen bent op de bovenverdieping van uw woning of als u een wasmachine aan heeft staan. U hoort dan immers slecht wat zich op dat moment op de benedenverdieping van uw woning afspeelt. Sluit ramen en deuren beneden dan ook altijd af wanneer u naar boven gaat.

Stappenplan na inbraak

Is er toch bij u ingebroken? Doe dan altijd direct aangifte bij de politie. Vervolgens kunt u uw schade eenvoudig online melden op uw inboedelverzekering. Heeft u nog geen inboedelverzekering? Bereken dan direct uw premie.

Bereken premie
Lees meer over: