3 redenen om mee te doen aan een Urban Trail Run

Geplaatst op : 27 februari 2018
Rotterdam Urban Trail

Dit jaar staat er een nieuw soort evenement op de kalender van de AonFitClub: de Urban Trails. AonFitClub-leden kunnen meedoen aan de Urban Trails in Rotterdam, Den Haag en Zwolle. De inschrijving voor de Rotterdam Urban Trail is inmiddels geopend. Maar wat is nou precies een Urban City Trail en waarom moet je hieraan mee doen?

Wat is Urban Trail?

Een Urban Trail is een bijzondere hardloopbeleving. Het is namelijk niet zomaar een run, maar een run door gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Zo doorkruist de Rotterdam Urban Trail onder andere het Oude Luxor Theater, de Markthal en Pathé Schouwburgplein. Wie denkt dat een Urban Trail weinig uitdaging biedt, heeft het mis: zo telt Pathé Schouwburgplein 400 traptreden.

Waarom meedoen aan een Urban Trail?

De AonFitClub heeft dit jaar 3 Urban Trails toegevoegd aan het programma om een nog diverser aanbod te realiseren. Dit zijn 3 redenen waarom je zeker mee moet doen aan één van deze events.


1. Nieuwe uitdagingen

Een Urban Trail is weer eens iets anders dan een ‘gewoon’ hardloopevenement. Je komt op plekken waar je anders niet zo snel zou komen, zeker niet met je hardloopkleding aan. Bovendien zorgt een Urban Trail ook voor nieuwe uitdagingen, je beklimt bij de meeste Urban Trails namelijk flink wat trappen.

2. Voor ieder wat wils

Urban Trails zijn toegankelijk voor hardlopers van ieder niveau. Je legt het parcours af in je eigen tempo en hebt bij de meeste Urban Trails de keuze tussen 5 kilometer of 10 kilometer. Welke afstand je aflegt, kun je tijdens het hardlopen kiezen.

3. Ontdek nieuwe hotspots

De Urban Trail is een unieke mogelijkheid om een stad beter te leren kennen. Bij iedere locatie waar je langs komt, staat namelijk ook een bord met weetjes over deze locatie. Bij je volgende bezoek aan Rotterdam, Den Haag of Zwolle weet jij de hotspots dus moeiteloos te vinden!

Meer info en aanmelden

Bekijk hier onder de video van de Rotterdam Urban Trail van vorig jaar om een nog beter idee te krijgen van wat je kunt verwachten. Je kunt je natuurlijk ook meteen aanmelden!

Meld je aan

Rotterdam Urban Trail 2017 - aftermovie from Like2Run on Vimeo.

Lees meer over: