Voorkom autodiefstal: leg uw sleutel in de koelkast

Geplaatst op : 9 februari 2018
Autosleutel

Het klinkt misschien als een opmerkelijk advies, maar u kunt autodiefstal voorkomen door uw autosleutel in de koelkast te bewaren. Dit advies geldt voor alle auto’s met een zogenaamde keyless entry, een sleutel die werkt op afstand.

Dieven maken gebruik van signaalversterkers, kleine apparaatjes die ze in de buurt van de auto plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het signaal van de sleutel versterkt wordt en contact legt met het slot. Met hetzelfde signaal kunnen de dieven de auto vervolgens starten. Zo kan uw auto dus gestolen worden zonder inbraaksporen en terwijl de sleutel netjes bij u op tafel ligt. Gelukkig zijn er diverse manieren om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een autodiefstal via deze methode. We leggen deze graag aan u uit.

Voeg een alarm met aparte autorisatie toe

De eerste mogelijkheid is het toevoegen van een alarm met aparte autorisatie, naast uw sleutel dus. De auto kan dan nog wel geopend worden door de dieven, maar niet meer gestart. Ze kunnen dan dus niet wegrijden met uw auto.

Bewaar uw sleutel (bijvoorbeeld) in de koelkast

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw sleutel zo te bewaren dat het signaal niet meer opgepikt kan worden door de versterkers. Eén van de veilige plekken om uw sleutel te bewaren, is de koelkast. Voor sommige sleutels is de koelkast te koud, een eenvoudig alternatief is aluminiumfolie of een aluminiumblikje.

Goed verzekerd tegen diefstal

Ondanks goede maatregelen kan het onverhoopt toch gebeuren dat uw auto gestolen wordt. Met een Beperkt Casco-verzekering of Volledig Casco (Allrisk)-verzekering wordt uw schade bij diefstal gedekt.

Vergelijk onze autoverzekeringen   
Lees meer over: