5 tips om te besparen op uw verzekeringen

Geplaatst op : 10 januari 2018
Bellende vrouw

Cadeaus, feestelijke diners, glitters, vuurpijlen en een huis vol met familie en vrienden. December is absoluut de gezelligste maand van het jaar. Maar ook meteen de duurste. Daarom delen we vijf slimme tips om te besparen op uw verzekeringen. Begin 2018 goed!

1. Controleer de dagwaarde van uw auto

Is de dagwaarde van uw auto minder dan € 5.000 én bent u Allrisk verzekerd? Dan betaalt u mogelijk te veel premie. Als u zelf een vervangende auto kunt kopen als u deze total loss rijdt, past een autoverzekering met een andere dekking waarschijnlijk beter bij u. Bij auto’s jonger dan 4 jaar is een Allriskverzekering vaak wel de beste keuze. Tenzij u het geld heeft om een vergelijkbare (nieuwe) auto te kopen na totaalverlies of diefstal. Dan kunt u besparen op uw premie door te kiezen voor een WA Casco verzekering in plaats van uw Allriskverzekering.

2. Ga voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen

U ontvangt van ons ongeveer 15% korting op uw inboedelverzekering als uw woning een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) heeft. Met dit beveiligingskeurmerk loopt u 30% minder kans op woninginbraak. Bewust veilig wonen belonen wij graag met korting op de premie van uw inboedelverzekering. Wilt u een PKVW aanvragen? Nodig een Politiekeurmerk-expert uit om bij u thuis een controle uit te voeren.

3. Verhoog uw eigen risico

Bij een aantal verzekeringen kunt u het standaard eigen risico verlagen of verhogen. Hoe hoger uw eigen risico hoe lager uw premie. Deze keuze heeft u bijvoorbeeld bij uw auto-, inboedel- en opstalverzekering. Natuurlijk wil iedereen het liefst een zo laag mogelijke premie. Maar is het verhogen van uw eigen risico wel zo voordelig? Dat verschilt per situatie. Stel uzelf de vraag of u een onverwachte schaderekening zelf kunt betalen. Kunt u dat? Kies dan voor een lagere premie waarmee u - afhankelijk van uw verzekering - tot honderden euro’s per jaar kunt besparen.

4. Betaal niet dubbel voor pechhulp

Bij de Meeùs autoverzekering is pechhulp standaard meeverzekerd. Heel handig, want zo heeft u geen aparte pechhulpverzekering (meer) nodig. Uw losse pechhulp verzekering van een andere aanbieder kunt u dus opzeggen. Zorg dat u nooit dubbel verzekerd bent. Want te veel betalen is zonde van uw geld.

5. Sluit uw inboedel- en opstalverzekering af bij dezelfde verzekeraar

Het is niet verplicht om uw inboedel- en opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Toch is het heel handig. Stel dat uw woning door storm van binnen en buiten schade heeft opgelopen. Als u de inboedel- en opstalverzekering bij één verzekeraar heeft ondergebracht, bent u nooit dubbelverzekerd en is er maar één partij die alles voor u afhandelt. Zo voorkomt u discussie met twee verzekeraars over welke schade onder welke verzekering valt.

Doe de check!

Is er onlangs nog iets veranderd in uw persoonlijke situatie? Samenwonen, verhuizen, verbouwen en de aankoop van bijvoorbeeld een nieuwe auto hebben vaak gevolgen voor uw verzekeringen. Weet u of u nog steeds goed verzekerd bent? Laat uw gegevens achter en ontdek of u kunt besparen op uw verzekeringen.

Vraag de GRATIS telefonische verzekeringscheck aan      

Of kies voor de verzekeringscheck per e-mail
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: