Ruim 100 vluchten geannuleerd door storm

Geplaatst op : 2 januari 2018
Man op vliegveld

Woensdag trekt de eerste westerstorm van het jaar over Nederland. Dat kan gevolgen hebben voor wie van plan is op reis te gaan deze tweede week van de kerstvakantie. KLM heeft uit voorzorg namelijk 52 Europese vluchten geannuleerd vanwege de storm. Ook andere luchtvaartmaatschappijen schrappen vluchten, waardoor het totaal uitkomt op zo’n 100 vluchten. Is uw vlucht geannuleerd? Graag leggen we uit hoe het zit met uw verzekering.


Mijn vlucht naar het buitenland is geannuleerd

Een geannuleerde vlucht is een slecht begin van uw vakantie. Soms verzacht uw reisverzekering het leed een beetje. In het geval van een geannuleerde vlucht heeft u een annuleringsverzekering nodig om aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding. Is uw vertrek vertraagd, dan krijgt u de niet gebruikt vakantiedagen vergoed. Als u 8 tot 20 uur later dan gepland kunt vliegen, krijg u een vergoeding van één dag. Bij een vertraging tussen 20 en 32 uur een vergoeding van twee dagen en u krijgt een vergoeding van drie dagen bij een vertraging van 32 uur of meer.

Mijn terugvlucht naar Nederland is geannuleerd

Als uw vlucht terug naar Nederland geannuleerd is door de storm, moet u in eerste instantie extra kosten maken. Het is verstandig om in dat geval contact op te nemen met de alarmcentrale van uw reisverzekeraar. Gelukkig bent u hiervoor namelijk verzekerd via uw doorlopende reisverzekering. U krijgt een vergoeding tot € 75 per dag voor de extra verblijfskosten die u moet maken. Hiervoor heeft u geen annuleringsverzekering nodig, dit wordt vergoed vanuit de basisdekking van uw reisverzekering.

Is uw vlucht geannuleerd en heeft u vragen over hoe u verzekerd bent?

Bel: 088 810 81 00   

Whatsapp +31 6 12 55 44 45

Lees meer over: