"De urban trail is een sportieve, toeristische toer"

Geplaatst op : 8 mei 2018

'De urban trail is een sportieve, toeristische toer' - Lena Timmers, HR-manager bij Hatenboer Water BV

Met een prachtig lentezonnetje in de rug liepen 4.500 sportievelingen op zondagochtend 6 mei de Rotterdam Urban Trail. De hardlopers liepen door maar liefst 18 bijzondere locaties in Rotterdam, waaronder de Markthal, de Bijenkorf en het Luxor Theater. Voor het eerst was de AonFitClub bij een Urban Trail aanwezig. Een mooie kans om de stad op een unieke manier te verkennen. Geen wedstrijdelement, maar pure beleving. Lena Timmers, HR-manager bij Hatenboer Water BV, liep mee met de AFC. Wat vond zij van deze bijzondere ervaring?

De samenwerking met Aon

Hatenboer-Water BV is een bedrijf dat al 112 jaar bestaat en drinkwater aan schepen levert. De relatie met Aon verloopt via Simon Heykoop van de sector Industrie. Lena over de samenwerking: "Ik ben tevreden over het contact dat we met Aon hebben. Als ik vragen heb, word ik altijd goed geholpen. Aon heeft een hele mooie adviserende rol in het hele plaatje binnen het bedrijf."

Samen met collega's hardlopen

Lena loopt sinds 7 jaar hard. Lena: "Eerst liep ik alleen hard als ik mij had opgegeven voor een evenement, dan had ik een doel voor ogen. Inmiddels vind ik het zo leuk dat ik er twee keer per week met een clubje op uit trek." Een urban trail was iets nieuws voor Lena. "Toen ik hoorde van de Urban Trail in Rotterdam dacht ik: dat is leuk om aan mee te doen, vooral met een groepje collega's. We hadden namelijk al eens meegelopen met de Business Estafette Marathon in Rotterdam. Helaas kreeg ik maar één collega mee en die raakte geblesseerd voor de loop. Toen kon mijn dochter als vervanger mee doen, wat natuurlijk ook heel erg leuk was!"

"De urban trail is een sportieve, toeristische toer"

"Ik vond de sfeer heel prettig. De wegen waren rustig en het publiek was enthousiast. Het leuke vind ik dat het aan de ene kant een toeristische toer is waarbij je op plekken komt waar je normaal niet zo snel komt. Aan de andere kant ben je sportief bezig, want je moet toch die 10 kilometer rennend afleggen. Ik vond het vooral leuk om door de BAR te lopen, een uitgaanscentrum waar ik normaal nooit kom, maar mijn dochter wist er van alles over te vertellen. Ook Brouwerij Noordt en het Vendu Notarishuis vond ik bijzonder om eens doorheen te lopen. We hebben echt de tijd genomen en zelfs een fotootje gemaakt hier en daar. De tijd was niet van belang, het gaat er om dat je met plezier loopt. Als je een toptijd wilt neerzetten, moet je hier niet aan meedoen."

Een urban trail: relaxed of toch zwaar?

Rustig om je heen kijken en foto's maken, is zo'n urban trail dan helemaal niet zwaar? "Op een gegeven moment had ik het wel even zwaar. De locaties waar je de trappen op moest waren vooral aan het einde van de loop en kwamen allemaal achter elkaar. De Bijenkorf was hierbij wel echt de nekslag, wat waren dat veel trappen! Toen we bijna aan het einde waren, kon ik de mensen op het Schouwburgplein al horen, maar toen moesten we nog door Pathé heen. Dat was even doorzetten, maar gelukkig kan ik er achteraf wel weer om lachen!"

Leontien van Moorsel in de AFC-lounge

In de VIP-lounge van de AonFitClub stonden verfrissende drankjes en een lunch te wachten voor de enthousiaste hardlopers. Lena: "Ik vond de VIP-lounge van de AFC echt geweldig. De ruimte was groot genoeg én gezellig. Het is een luxe om terug te komen en er staat een heerlijke lunch op je te wachten. Voorafgaand aan de run gaf Leontien van Moorsel een speech. Bemoedigend zei ze: "Wat zijn die 10 kilometer nou? Dat lopen we gewoon even!" Tuurlijk Leontien, dat geldt misschien voor jou, haha! Maar het gaf mij toch even moed van nou we gaan het gewoon doen."

Een urban trail voor herhaling vatbaar?

"Ik hoop voor komend jaar meer collega's te enthousiasmeren om mee te doen met evenementen van de AonFitClub. Dan kunnen we als bedrijf het mooie doel van de AFC, het Jeugdsportfonds, sponsoren. Een urban trail vind ik in ieder geval wel voor herhaling vatbaar, het is een hele leuke manier om een stad te leren kennen."

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: