Scheiding en hypotheek

Lees meer over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor u kunnen betekenen in ons dienstverleningsdocument.

Bel een adviseur

    088 810 81 15

Of maak een afspraak

Hypotheek en scheiden

Een scheiding is één van de vervelendste dingen die u mee kunt maken. Het gaat vaak gepaard met teleurstelling, frustratie en verdriet. Deze moeizame en vaak onzekere periode heeft invloed op uw hele leven. Het is daarom van groot belang dat u juist wordt geïnformeerd op juridisch, financieel en emotioneel vlak.

Scheiden roept vragen op
Elke relatie is anders, dus ook elke situatie. Een scheiding is allesbehalve een invuloefening. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoe gaan we scheiden: samen met een mediator of ieder een eigen advocaat?
  • Moet het huis verkocht worden na de scheiding, of kan één van ons er blijven wonen? En hoe zit het dan met de restschuld/overwaarde?
  • Hoe vullen we het ouderschap in?
  • Hoe hoog is de kinderalimentatie?
  • Moet ik mijn pensioen delen?
  • Wat kost een scheiding?
  • Hoe ziet mijn financiële situatie er in de toekomst uit?

Deskundige hulp bij scheiding
Om u zo goed en volledig mogelijk te helpen bij een scheiding, zijn wij een samenwerking aangegaan met Mediation Collectief Nederland. Begeleiding door een mediator van dit collectief kan gelijktijdig lopen met het traject voor financieel advies bij een adviseur van Aon Hypotheken. In veel gevallen is dat zelfs heel prettig. Partneralimentatie kan bijvoorbeeld invloed hebben op de hoogte van uw hypotheek.

Het is belangrijk om uw scheidingszaken goed te regelen. Dat schept duidelijkheid voor nu én voor de toekomst. Met ons deskundige advies weet u precies waar u aan toe bent en hoe uw financiële plaatje er uitziet. Samen goede afspraken maken, geeft rust voor alle betrokkenen.

Vragen? Bel of mail ons
Heeft u vragen over een scheiding of de gevolgen daarvan? Bel ons via 088 810 81 15 of stuur een mail naar hypotheken.meeus@aon.nl. Wij helpen u graag snel en goed verder!