Inboedelwaardemeter

Garantie tegen onderverzekering

Met inboedelwaardemeter van Aon kunt u op een eenvoudige wijze de waarde van uw inboedel vaststellen. Een juist ingevulde en verzonden inboedelwaardemeter geeft u de garantie dat uw inboedel de komende vijf jaar voor het juiste bedrag is verzekerd. Zo bent u nooit onderverzekerd! De inboedelwaardemeter gaat uit van bepaalde situaties: de gezinssamenstelling, het inkomen en uw woning. Toekomstige veranderingen hebben mogelijk een andere waarde van de inboedel tot gevolg. Het is daarom belangrijk dat u bij verhuizing, bij schade of na verloop van 5 jaar de inboedelwaarde opnieuw bepaalt.

Wanneer gebruikt u de inboedelwaardemeter niet?

U kunt de inboedelwaardemeter niet gebruiken als het netto maandinkomen van de kostwinner hoger ligt dan maximaal € 4.850. De kostwinner is de persoon in het huishouden die het hoogste maandinkomen heeft. U kunt de inboedelwaardemeter ook niet gebruiken als uw woning groter is dan 300 m2. De bepaling van de inboedelwaarde is volgens de normen en methode van het Verbond van Verzekeraars.

Vul de inboedelwaardemeter in

*De PDF is een interactief bestand, u dient dit bestand met Adobe Reader te openen om het in te vullen. U kunt Adobe reader gratis en veilig downloaden.