Informeren

Belt Aon mij als er gegevens ontbreken?

Bent u door ons gebeld, maar vertrouwde u de situatie niet helemaal? Goed dat u zo voorzichtig bent! Maar in dit geval kunt u de vragen van onze klantadviseur gewoon beantwoorden. Wij controleren eerst of u de juiste persoon bent. Dat doen we door een check op uw gegevens die al bij ons bekend zijn. Als u bent geïdentificeerd als de juiste persoon, stellen we u een aantal vragen om uw gegevens aan te vullen.

Welke vragen worden gesteld?

U wordt gebeld door één van onze klantadviseurs als er gegevens van u ontbreken in ons systeem. Bijvoorbeeld doordat u bent verhuisd, u een nieuwe baan heeft of uw gezinssamenstelling is veranderd. De klantadviseur zal nooit vragen naar uw bank-/betaalgegevens. Wel is het heel normaal als de volgende vragen worden gesteld:

  • Wat is uw geboortedatum?
  • Wat is uw e-mailadres?
  • Wat is uw gezinssamenstelling/burgerlijke staat?
  • In welke categorie valt uw inkomen?

Waarom is het zo belangrijk dat mijn gegevens kloppen?

U wilt uw verzekeringszaken graag goed regelen. Dat betekent dat de dekkingen van uw verzekeringen het liefst perfect aansluiten op uw persoonlijke situatie en wensen. Als uw adviseur helpen wij u daar graag bij. Maar let op: wij kunnen u alleen adviseren over uw dekkingen en premies als uw gegevens volledig en correct bij ons bekend zijn.

Als er in ons systeem gegevens ontbreken of niet juist zijn, kan dat nadelig zijn voor uw verzekeringen. Zo kunnen wij zonder uw geboortedatum geen nieuw premie voor u berekenen. En als uw gezinssamenstelling niet meer klopt, kan dat betekenen dat u te veel premie betaalt of dat u bij schade slechts een deel vergoed krijgt. Met het doorgeven van uw gegevens voorkomt u dat u later voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wij respecteren uw privacy

Wij respecteren uw privacy volkomen. Uiteraard in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens. Meer informatie vindt u in onze privacystatement.