Ruimte om te leven en te ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen doe je. En een maatschappelijk verantwoord ondernemer ben je. Maar wij hebben gemerkt dat als je ook over mvo práát, de ideeën diverser en de doelstellingen scherper worden. Bovendien hopen we anderen enthousiast te maken voor onze initiatieven en te inspireren. Daarom geven we graag enkele voorbeelden van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Meeùs.

Onafhankelijk en persoonlijk
Het belangrijkste voorbeeld zit ingebed in ons dagelijks werk. Als de grootste onafhankelijke tussenpersoon van Nederland geven we onze klanten alle keuze om hun financiële zaken goed te regelen. Met goede producten en diensten. En vooral met goed, persoonlijk advies. Voor een onbezorgde financiële toekomst. En daarmee de ruimte om te leven en te ondernemen.

Duurzaam Repareren
Daarbij houden we ook de toekomst van de aarde in het oog. Met een duurzaam kantoorconcept, duurzame led-verlichting, maar bijvoorbeeld ook advies over duurzaam schadeherstel. In dat kader hebben we ons aangesloten bij de stichting Duurzaam Repareren, dat – onder meer – autoschadeherstelbedrijven toetst op duurzaamheid. 80% van de Meeùs-schadeherstellers is inmiddels aangesloten bij Duurzaam Repareren. Daardoor weten wij dat deze bedrijven de juiste kwalitatieve en organisatorische maatregelen nemen om het milieu zoveel mogelijk te ontzien.

ProDriveLearning
Met ons eigen wagenpark willen we natuurlijk niet achterblijven. Al onze lease-rijders doen mee met het interactieve programma ProDriveLearning, waarin veiliger en zuiniger rijden centraal staan. Dit leidt tot minder ongevallen, minder brandstofgebruik en minder CO2-uitstoot. Henk van Tongeren, onze Facility Manager, vertelt in het filmpje meer over ProDriveLearning.

MeeùsFitClub
Verder vinden we het belangrijk om goed voor medewerkers te zorgen. Onze eigen medewerkers én de medewerkers van onze klanten. Door collectiviteit aan te bieden, maar ook door rechtstreeks een bijdrage te leveren aan een gezonder leven. Bijvoorbeeld met de MeeùsFitClub, waarin we samen met onze zakelijke relaties én ambassadeur Erben Wennemars meedoen aan hardloop-, fiets- en wandelevenementen. Daarbij zorgen wij onder meer voor trainingsschema's, loopclinics, startbewijzen en volledig verzorgde arrangementen tijdens een evenement. In het filmpje vertelt Nico Dekker, algemeen directeur Meeùs, meer over de MeeùsFitClub.