Geschiedenis Meeùs

Meeùs is in de roaring twenties opgericht door Joseph Meeùs. Een jonge vertegenwoordiger uit Breda. Door een ongeluk met zijn auto, raakte hij geïnteresseerd in verzekeringen en in 1927 opende hij de deuren van zijn eigen verzekeringskantoor. Niemand kon op dat moment vermoeden dat het kantoor-aan-huis tachtig jaar later ruim 1.300 werknemers zou tellen!

Het begin
Samen met twee medewerkers verkocht de heer Meeùs auto-en brandverzekeringen. Zijn klantgerichte en persoonlijke benadering sloeg aan. Kort na de oprichting werden de activiteiten uitgebreid met onder meer hypotheken en makelaardij o.g. Het bedrijf groeide gestaag en toen Joseph Meeùs op 52-jarige leeftijd stierf, behoorde Meeùs tot een van de grootste assurantiekantoren in de provincie Brabant.

Een begrip
De zonen van de heer Meeùs namen het bedrijf over en in diezelfde periode werd een eerste regeling getroffen met de toenmalige firma Nillmij, één van de rechtsvoorgangers van het huidige Aegon (moeder van Meeùs). In de jaren die volgden nam het aantal werknemers in snel tempo toe en de naam Meeùs werd een begrip in heel Nederland.

Vijf keer zo groot
De eeuwwisseling betekende een omslagpunt voor het ooit zo kleine familiebedrijf. De Meeùs Groep werd in 2002 een landelijke speler, door het samengaan van Meeùs met de Kamerbeek Groep, Baneke Graffner, Kamminga, van Calcar, Crab Noomen, Kentron en Christaan Smit. Eind 2006 sloegen Meeùs en Unirobe de handen inéén, waardoor de Meeùs Groep overging in de Unirobe Meeùs Groep. Het aantal werknemers is nu ruim 1.300.

Landelijk netwerk, regionaal betrokken
Ruim tachtig jaar nadat Joseph Meeùs zijn kantoor opende in Breda heeft Meeùs ruim 334.000 particuliere en 67.000 zakelijke klanten. Ondanks dit grote landelijke netwerk blijft de regionale kennis en betrokkenheid kenmerkend voor de bedrijfscultuur. Meeùs heeft nog altijd het accent op ù.