Onze geschiedenis

Joseph Meeùs

Meeùs is een bedrijf met een echt verhaal. Dat verhaal heeft alles te maken met onze geschiedenis. Oprichter Joseph Meeùs was in 1927 zelf betrokken bij een auto-ongeluk, ervoer hoe de schade-afhandeling destijds verliep en besloot dat het beter kon. Hiermee was de ziel van Meeùs geboren: 'Mensen gewoon goed verder helpen'.  

Geschiedenis


Meeùs Groep

De Meeùs Groep werd in 2002 een landelijke speler, door het samengaan van Meeùs met de Kamerbeek Groep, Baneke Graffner, Kamminga, van Calcar, Crab Noomen, Kentron en Christaan Smit. Eind 2006 sloegen Meeùs en Unirobe de handen ineen. De Meeùs Groep ging over in de Unirobe Meeùs Groep welke in 2017 onderdeel is geworden van Aon.

Unirobe Meeùs Groep, onderdeel van Aon

Meeùs behoort samen met zeven andere merken tot de holding Unirobe Meeùs Groep (UMG). De merken zijn ieder afzonderlijk actief op de verzekeringsmarkt. Eind 2014 werkten er 1.518 mensen bij UMG (1.343 fte), die vanuit vestigingen in heel Nederland circa 500.000 particulieren en 70.000 bedrijven bedienen. UMG is onderdeel van risico- en verzekeringsadviseur Aon. Kijk voor meer informatie op umg.nl.

In juni 2009 heeft de Rotero Groep de woningmakelaardij activiteiten overgenomen, waarbij via verschillende filialen en franchiseformules de kantoren zijn voortgezet onder een nieuwe vlag.

In 2011 is door Meeùs ook Bedrijfshuisvesting aan MVGM verkocht.

Meeùs is op dit moment één van de grootste onafhankelijke verzekeringsadviseurs van Nederland. Met ongeveer 65.000 zakelijke relaties en 300.000 particuliere klanten behoren we tot de top 3 spelers van de markt. Met circa 1.100 man sterk helpen we u verder.