Geld voor later

Geld voor later

Geld voor een later moment

Als u voldoende spaargeld achter de hand heeft voor onverwachte uitgaven, kunt u geld opzij zetten voor doelen die verder weg liggen. Een nieuwe auto, studie van de kinderen of misschien al voor uw pensioen. Hoe eerder u begint, hoe meer dit uiteindelijk oplevert!

Geld opzij zetten voor een doel

Droomt u van een verre reis? Of misschien wilt u over een aantal jaar een nieuwe auto? Wat het doel ook is: er zijn verschillende mogelijkheden om geld opzij te zetten. Zo kunt u ervoor kiezen om maandelijks een vast bedrag opzij zetten of af en toe een groter bedrag. Ook heeft u de keuze tussen sparen of automatisch beleggen.

Stel uw vraag en wij helpen u graag bij het vinden van een spaarvorm die bij u past .

Geld opzij zetten voor uw kind

Als uw kind later gaat studeren, kost dit waarschijnlijk flink wat geld. Als u bij wilt dragen aan de studie van uw kind, kunt u het best beginnen met sparen als uw kind nog jong is. Het kan moeilijk in te schatten zijn hoeveel geld u precies nodig heeft. Toch is het goed om een inschatting te maken. De totale kosten voor een uitwonend student aan een HBO-opleiding zijn € 50.000 (Bron: Nibud).

Geld opzij zetten voor uw pensioen

Misschien vraagt u zich af of u nog op dezelfde manier kan blijven leven als u met pensioen gaat. Of denkt u erover na om eerder met pensioen te gaan? Als u meer pensioen wilt ontvangen, dan kunt u ter aanvulling op uw pensioen zelf sparen. Zo kunt u later leven op een manier zoals u dat wilt.

Meer informatie: Aanvulling op uw pensioen

Meer rendement maken met beleggen

Kunt u uw spaargeld voor een langere periode missen? Dan kan beleggen interessant zijn! De kans op een hoger rendement is met beleggen groter dan met sparen, maar tegelijkertijd loopt u meer risico. Er zijn mogelijkheden om de risico's te beperken. Benieuwd naar welke vorm van beleggen bij u past?

Stel uw vraag aan één van onze financieel adviseurs.