Op vakantie online

Internet in het buitenland

Wees voorbereid – internet in het buitenland

‘Mijn dochter van drie jaar lag op bed en ik ging samen met mijn vriend uiteten. Omdat wij allebei onbeperkt internet hadden, lieten we één telefoon bij haar achter. Met Facetime, een soort webcam, hielden we haar van een afstand in de gaten. Toen we thuis kwamen in Nederland was de schrik groot: een rekening van ruim € 1.000 lag in de brievenbus!’ aldus de dertigjarige Janneke.

Welke internet opties zijn het verstandigst in het buitenland?

Wifi
Veel toeristische plekken hebben deze optie tegenwoordig gratis: wifi. Dit is een draadloze internetverbinding die u aanzet op een mobiele telefoon bij de Wifi-instellingen. U gebruikt dan geen mobiel netwerk. Het thuisfront via e-mail of WhatsApp vermaken met spraakmakende vakantieverhalen en foto's was nog nooit zo voordelig! Eens per week of iedere dag.

Internetpas (buiten de EU)
Iedere provider heeft deze optie. U koopt voor een bepaald bedrag een dag- of weekpas in megabytes (MB's). Met deze MB's surft u op internet. U moet wel zelf in de gaten houden hoeveel MB's u al heeft verbruikt. Dit kan meestal via de telefooninstellingen. U wilt meer informatie over een internetpas? Neem dan contact op met uw telefoonmaatschappij. De consumentenbond heeft een verbruiksoverzicht gemaakt over MB's. U vindt hier, hoeveel MB's u gebruikt bij bijvoorbeeld het bezoeken van een website.

En het allerbelangrijkste:
Zet dataroaming altijd uit in het buitenland!