Reissom niet vergoed?

Annuleringsverzekering en toch de reissom niet vergoed?

De annuleringsverzekering

U kent het vast wel: iemand moet door een vervelende gebeurtenis zijn reis onderbreken. Op onze schadeafdelingen komen we deze vervelende voorvallen helaas vaak tegen. We kalmeren de klant, luisteren goed naar zijn verhaal en het liefst vertellen we de klant dat het met zijn dekking wel goed zit. Helaas is dit niet altijd het geval.

We vroegen onze klant, de heer Krabbé* zijn verhaal met u te delen.

"Na een jaar hard werken, was ik wel weer toe aan een vakantie. We gaan elk jaar naar Spanje, maar volgens mijn vrouw was het nu wel eens tijd voor iets anders. Onze kinderen zijn net uit huis en de laatste verre reis die we samen maakten was alweer 21 jaar geleden. We besloten te reizen naar Groenland en het ervan te nemen. Bepakt en bezakt begonnen we in de zomer van 2012 aan onze reis. Helaas liep onze vakantie minder voorspoedig dan gedacht. Nog voor we écht aan onze vakantie begonnen brak ik mijn voet. We moesten de reis afbreken. Ik nam contact op met de klantenservice en schrok toen ik hoorde dat het annuleren van mijn reis niet volledig was gedekt. Aan reiskosten was ik wel € 5.000 kwijt (dat was het avontuur dat we tegemoet zouden gaan wel waard). Mijn annuleringsverzekering dekte maar tot € 3.000 voor mij en mijn vrouw samen. We waren dus € 2.000 kwijt voor een reis die we nooit echt hebben gemaakt."

Wat gaat hier mis?
De heer Krabbé heeft twee jaar geleden een doorlopende reis- en annuleringsverzekering afgesloten voor zijn reis naar Spanje. De standaarddekking voor annulering van € 1.500 per persoon was op dat moment ruim voldoende. Nu hij twee jaar later een lange reis maakt, gaat hij ervan uit dat het met zijn reisverzekering wel snor zit. Over de maximale vergoedingen heeft hij niet meer nagedacht en met een rampscenario had hij natuurlijk helemaal geen rekening gehouden.

Hoe voorkomt u deze vervelende situatie?
  • Check voordat u op reis gaat of u een reis- en annuleringsverzekering heeft.
  • Weet waar u wel of niet voor verzekerd bent. Dit leest u in het dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden.
  • Houd er rekening mee dat uw standaard annuleringsdekking bij Mijn Omgeving tot € 1.500 per persoon per reis dekt, met een maximumvergoeding van € 7.500 per polis per jaar. Dus heeft u al eerder een reis moeten annuleren, check ook dan of u bij een volgende reis niet over het maximum heen gaat.
  • Reist u vaker per jaar en en is de reissom hoger dan € 1.500 per persoon? Kies dan voor een annuleringsverzekering met een hogere vergoeding. Deze verzekering dekt tot € 3.000 per persoon.

Voor vragen en advies over uw doorlopende reis- en annuleringsverzekering neem contact met ons op.

 

*de heer Krabbe heeft zijn eigen naam niet gebruikt.