Wintersport

Wintersport komt er weer aan…

Komt er weer aan…

Ziet u zichzelf ook al van de bergen af skiën of snowboarden? In Frankrijk of Oostenrijk bijvoorbeeld. En als slagroom op de taart sluit u af met een vliegend hert tijdens de après-ski. Inderdaad, het is weer tijd voor de wintersport. Vandaar onderstaande wintersport tips.

Voordat u op wintersport gaat…
… is het verstandig om winterbanden onder de auto te laten zetten, een sneeuwketting in de auto te leggen en eventuele milieustickers of vignetten alvast te kopen. Ook is het slim om een waxinelichtje en aansteker mee te nemen. Want stel dat u stil komt te staan met de auto, dan steekt u één waxinelichtje aan voor genoeg warmte. En voorkomt onderkoeling!

Bij sneeuwachtig weer…
… zet u de auto niet op de handrem, zo voorkomt u dat uw handrem vastvriest. Zorg er daarnaast voor dat er geen sneeuw meer ligt op de auto en rijdt weg in de tweede versnelling.

Tijdens de mist…
… zet u altijd uw dimlicht aan.

Als het waait…
… is het verstandig om twee handen aan het stuur te houden voor onverwachte rukwinden. Want u wilt toch niet al voor de wintersport in een berg sneeuw terecht komen?

Als het regent…
… is uw remweg natuurlijk langer. Pas daarom uw snelheid en de afstand op uw voorganger aan en rijd niet in andermans rijsporen om slippen, ongelukken en aquaplaning te voorkomen. Gebeurt aquaplaning, de auto ‘drijft’ dan over het wegdek, toch? Laat uw gas dan rustig los en houdt uw stuur recht. Let u erop dat ouder asfalt vaak gladder is dan nieuw.

Extra tip: Als uw autodeur of achterklep is vastgevroren, helpt het om deze zachtjes aan te duwen, zodat het ijs breekt. Ook kunt u warm water gieten over de rubbers.


Ga naar reisverzekering wintersport