Geen buitenlandse bekeuring?

Verkeersregels in buitenland, met auto op vakantie

Verkeersregels

In de auto, heerlijk op weg naar uw vakantiebestemming. Maar hoe zit het eigenlijk met…

Flitspaalsignalering
Het meenemen en gebruiken van radardetectieapparatuur is in alle Europese landen (EU) verboden. Dit geldt dus ook voor apparatuur, zoals een telefoon of navigatie met een signalering voor flitspalen en trajectcontroles.

Reflectievest
Is in veel landen verplicht. In Italië en Luxemburg zelfs voor alle inzittenden.

Gevarendriehoek verplicht in..
Vrijwel alle Europese vakantielanden.

Verbanddoos en brandblusser
Ja, ook een verbanddoos en mini-brandblusser is in de meeste vakantielanden verplicht.

Alcoholtest
In Frankrijk moet iedereen sinds 1 juli 2012 een alcoholtest hebben in de auto.

Namen benzine en diesel
De benaming van brandstoffen verschilt van land tot land. In Tsjechië heet Euro95 ‘Natural95’. Terwijl dit in Oostenrijk juist ‘Super’ heet. Het advies is om de benzineterm van uw vakantieland voor de vakantie op te zoeken. Steeds meer landen stappen daarnaast over naar de duurzame brandstof E10. Is uw auto daarvoor geschikt? Doe de E10-check.

LPG
Vrijwel elk land heeft een eigen systeem voor LPG-stations. Hierdoor past het vulpistool niet op een ‘Nederlandse’ auto. Neem daarom verschillende opzetstukken mee op reis. Deze zijn ter plekke namelijk niet verkrijgbaar.

Bril
In onder andere Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk moeten bril- of contactlensdragers een reservebril in de auto te hebben.

Fietsendrager
Fietsen of andere zaken mogen in Portugal niet achterop de auto vervoerd worden.

Honden
In Duitsland en Spanje moet een hond op de achterbank een speciale gordel om hebben. Heeft u meerdere honden? In Italië heeft u dan een hondenrek nodig voor in de auto.

Kinderzitje in het buitenland
In bijna alle Europese landen moet uw kind tot 1,50 meter in een kinderzitje. Daarnaast mogen kinderen in Bulgarije, Roemenië, Slowakije en Tsjechië onder de 12 jaar niet op de voorstoel.

Snelheden
In Duitsland mag u vaak harder dan de adviessnelheid van 130 km/u maar als u dan bij een ongeluk betrokken raakt, bent u altijd aansprakelijk.

Autobahnvignet
Een Autobahnvignet is verplicht op de Zwitserse en Oostenrijkse snelwegen (verkrijgbaar bij grensovergang en ANWB).

Groene kaart
Is in onder andere België verplicht. Vraag deze voor de vakantie op tijd aan bij uw verzekeraar, omdat die per post verstuurd wordt. Heeft u ook een caravan? Deze groene kaart vraagt u aan via de verzekeraar van uw auto.

Extra tip? U vindt op de groene kaart het nummer dat ingevuld wordt bij schade en de alarmnummers.