3 nieuwe trucs die inbrekers gebruiken

deur op slot doen

Inbrekers worden steeds slimmer. We hebben drie nieuwe trucs op een rijtje gezet, die u misschien nog niet kende en leggen uit hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van één van deze trucs.

Afleggen

Er is nog een eenvoudige methode die inbrekers gebruiken om te onderzoeken of u thuis bent. Deze methode heet afleggen. Bij afleggen plaatst de inbreker een takje tegen uw voordeur. Als dit takje er na enkele dagen nog steeds ligt, is dat een teken dat de voordeur niet open is geweest en dat u waarschijnlijk niet thuis bent. Om te voorkomen dat inbrekers deze methode ook bij uw huis toepassen, is het verstandig om uw buren te vragen om op uw huis te passen. Vraag hen om bijvoorbeeld om de dag even naar binnen te gaan.

Kerntrekken

Ook om uw huis binnen te dringen, hebben inbrekers steeds slimmere technieken. Eén daarvan is kerntrekken. Bij kerntrekken trekken inbrekers de cilinder in uw deur met een schroef uit het slot. Ook als uw deur een 3-puntsluiting heeft, kunnen inbrekers dankzij deze techniek eenvoudig uw deur openen. Om kerntrekken te voorkomen, kunt u een profielcilinder laten plaatsen. Deze heeft een SKG 3 sterren keurmerk. In profielcilinders zitten hardstalen stiften, waardoor er geen schroef in de cilinder kan worden gedraaid. Zo houdt u ongewenste gasten buiten.

Bagagelabel

Stel, u gaat op vakantie met een bevriend stel. Na terugkomst in Nederland blijkt dat bij u beide is ingebroken, terwijl u in een andere plaats woont. Hoe dat kan? Mogelijk hebben inbrekers uw adressen afgekeken van uw bagagelabels aan uw koffers op de band. Zij seinen dit door naar hun collega’s in Nederland, die vervolgens hun slag slaan in uw huis. Om dit te voorkomen, kunt u op uw bagagelabel het beste niet uw adres zetten. Uw naam en telefoonnummer volstaan voor een vliegmaatschappij ook om contact met u op te nemen. Zorg voor vertrek voor een goede inboedelverzekering, zodat u uw schade hierop kunt verhalen.

Bel: 088 810 81 20   

Bekijk onze inboedelverzekering

Anderen bekeken ook:

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Met onze inboedelverzekering bent u verzekerd tegen diefstal en schade.

Woonkamer

Korting met keurmerk veilig wonen

Een veilig gevoel én korting op uw inboedelverzekering.

Woonkamer

Bepaal de waarde van uw inboedel

Gebruik de inboedelwaardemeter en voorkom onderverzekering.

Buitenshuisdekking

Verzeker uw spullen ook buitenshuis

Kies voor een buitenshuisdekking bij uw inboedelverzekering.