7 alternatieven voor sparen

Financieel advies
De gemiddelde rente op een spaarrekening is in augustus 2017 nog maar 0,30%. Sparen levert dus nauwelijks meer iets op. Steeds meer Nederlanders zoeken daarom naar spaaralternatieven. Aon geeft er 7.

1. Pensioenrekening

Een extra bedrag sparen voor uw pensioen? Dat kan met een pensioenrekening. Uw geld wordt dan belegd en komt vrij op de door u aangegeven pensioendatum. Zo zorgt u voor een extraatje, naast uw AOW en het pensioen dat u eventueel via uw werkgever opbouwt.

2. Beleggen

Een veel gekozen alternatief is beleggen. Bent u géén doorgewinterde beurskenner? Dan is fondsbeleggen het minst risicovol. U spreidt dan uw risico's door te beleggen in verschillende bedrijven, werelddelen of sectoren. Helaas blijven er altijd risico's kleven aan beleggen. Laat u daarom goed informeren.

3. Extra aflossen op uw hypotheek

Een ander alternatief is extra aflossen op uw hypotheek. Bij de meeste hypotheekverstrekkers mag u ieder jaar 10% van de hoofdsom boetevrij aflossen. Het exacte percentage vindt u terug in de voorwaarden van uw hypotheek. Wilt u weten of extra aflossen interessant voor u is? Neem dan contact op met onze hypotheekadviseurs.

4. Uw woning verbouwen

Door een verbouwing is uw woning meer waard bij een verkoop. Kies bijvoorbeeld voor een uitbouw, of plaats zonnepanelen op uw dak. Kiest u voor verbouwen? Controleer uw inboedel- en opstalverzekering, zodat u bij schade de werkelijke waarde krijgt uitgekeerd.

5. Een schenking aan uw kind

Het levert geen extra geld op, maar u kunt uw geld fiscaalvriendelijk schenken. Bij een schenking voor de aankoop van een woning is € 100.000 belastingvrij. Zonder tussenkomst van een woning zijn er ook belastingvrije schenkingsmogelijkheden. Het bedrag is onder andere afhankelijk van het doel en de leeftijd van uw kinderen. Als u nu al schenkingen doet, betalen uw geliefden minder of zelfs geen erfbelasting bij overlijden. Wij adviseren u hier graag over.

6. Deposito

Het meest voor de hand liggende alternatief is een deposito rekening. Een spaarrekening, waarbij uw geld voor langere tijd vaststaat. U zet uw geld dan bijvoorbeeld voor 1 of 5 jaar vast. Hoe langer uw geld vaststaat, hoe hoger de rente.

7. Een recreatiewoning of tweede woning kopen

Een recreatie of tweede woning is een mooie investering. Met deze aanschaf heeft u daarnaast een mooi optrekje om in de weekenden of tijdens vakanties te verblijven. U verdient uw geld eenvoudig terug met verhuren. Vergeet niet om uw recreatiewoning of tweede woning goed te verzekeren.

Heeft u nog vragen? Onze adviseurs staan u graag te woord.

Bel: 088 810 81 20   

Anderen bekeken ook:

Hypotheek oversluiten

Neem contact op met onze hypotheekadviseurs

Ontdek uw hypotheekmogelijkheden in een vrijblijvend gesprek.

Deur op slot doen

3 nieuwe trucs die inbrekers gebruiken

Voorkom dat u slachtoffer wordt van deze trucs met onze handige tips.

Woonkamer

Bepaal de waarde van uw inboedel

Gebruik de inboedelwaardemeter en voorkom onderverzekering.

Verhuizen

Verhuizen en verzekeren: wat moet ik regelen?

Zorg dat u goed verzekerd blijft door op tijd uw verhuizing door te geven.