De voor- en nadelen van een financieringsvoorbehoud

Adviesgesprek

Eindelijk, u heeft uw droomhuis gevonden. Gefeliciteerd! Maar hoe nu verder? Laat u bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud in de koopovereenkomst opnemen, en wat zijn daarvan de voor- en nadelen? Wij kunnen u hierin adviseren. Met een financieringsvoorbehoud neemt u het zekere voor het onzekere. Als u onverhoopt de financiering niet binnen de gestelde termijn rond krijgt, kunt u deze ontbindende voorwaarde inroepen om kosteloos van de aankoop af te zien.

Voor- en nadelen

Hiermee voorkomt u risico's. Heeft u namelijk géén financieringsvoorbehoud en krijgt u, na het tekenen van de voorlopige koopovereenkomst, toch het bedrag niet op tafel? Dan bent u bijna altijd een boete aan de verkopende partij verschuldigd. Deze is normaal gesproken 10 procent van de aankoopprijs. Iets wat u natuurlijk wilt vermijden.

Nadelen zijn er echter ook. Zo geven verkopers in tijden van drukte op de woningmarkt, zoals nu, vaak de voorkeur aan kopers zonder financieringsvoorbehoud. Dat is simpelweg aantrekkelijker. Op een drukke markt zijn verkopers vaak niet bereid om te wachten tot u uw hypotheek rond heeft. Hierdoor kunt u er ook voor kiezen om juist geen financieringsvoorbehoud op te nemen.

Wij adviseren

Wat is in uw geval nu het verstandigst? Wij zoeken het graag voor u uit. Wij bieden persoonlijk advies, en denken mee bij het regelen van uw hypotheek. Samen bepalen we of een financieringsvoorbehoud voor u de beste keus is, of niet.


Bel: 076 531 33 93   

Whatsapp naar 06 12 55 44 45   

Vul het bel me terug formulier in

Anderen bekeken ook:

Hypotheek oversluiten

Neem contact op met onze hypotheekadviseurs

Ontdek uw hypotheekmogelijkheden in een vrijblijvend gesprek.

Overleg

5 tips bij het kopen van een huis

Hoe houdt u uw hoofd koel bij de zoektocht naar en de financiering van een huis?

Minder hypotheek door private lease

Minder hypotheek

Private leasen heeft een negatief effect op het aanvragen van een nieuwe hypotheek.