Zijn mijn spullen verzekerd tijdens de verhuizing?

Verhuisdozen inpakken
Als u gaat verhuizen neemt de kans op schade toe. Helaas is een ongelukje tijdens het sjouwen, verbouwen en inrichten zo gebeurd. Controleer daarom voor de grote verhuisdag wat uw huidige verzekeringen wel en niet dekken. In uw verzekeringsvoorwaarden vindt u alle afspraken en meer informatie over aanvullende dekkingen tijdens uw verhuizing.

Zijn nieuwe meubels ook meeverzekerd?

Bij een verhuizing koopt u waarschijnlijk ook nieuwe meubels. Als u de inboedelwaardemeter gebruikt, bent u altijd verzekerd voor de daadwerkelijke schade. Het is wel belangrijk dat u na uw verhuizing de inboedelwaardemeter opnieuw invult, uw nieuwe meubels zijn dan standaard meeverzekerd.

Een vriend laat iets vallen tijdens mijn verhuizing. Is dit verzekerd?

Omdat het gaat om een vriendendienst, zijn uw vrienden officieel gezien niet aansprakelijk in dit geval. De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen hebben speciale regels over vriendendiensten, waardoor uw de schade in veel gevallen toch kunt verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van uw vriend.

Zijn mijn spullen verzekerd in de periode van de verhuizing?

Tijdens het vervoeren van uw spullen van uw oude woning naar uw nieuwe woning, zijn uw spullen verzekerd via de verzekering van het verhuisbedrijf. Als u zelf uw inboedel verhuist, is deze tijdens het vervoer niet altijd verzekerd. Maak dus gebruik van een verhuisbedrijf als u uw spullen verzekerd wilt verhuizen van de ene naar de andere woning.

U hoeft de verhuizing niet in één dag af te ronden. De meeste inboedelverzekeringen houden rekeningen met een overgangsperiode van 30 dagen bij een verhuizing. Vanaf het moment dat u uw adreswijziging doorgeeft, is uw inboedel dus 30 dagen lang verzekerd op twee adressen. Soms duurt een verhuizing langer dan 30 dagen. Neem in dat geval contact met ons op. In veel gevallen is maatwerk mogelijk, zodat uw inboedel tocht verzekerd is. Let op: voor kunst gelden afwijkende voorwaarden. Kunstvoorwerpen zijn alleen verzekerd op het adres dat op uw polis staat, in de periode van uw verhuizing zijn uw kunstvoorwerpen 14 dagen verzekerd op beide adressen.

Maakt u gebruik van een opslagruimte tijdens de verhuizing? Ook dit kunt u mee verzekeren. Er is dan wel een groter eigen risico, een maximumbedrag en een beperkte dekking. Neem contact met ons op als u hiervan gebruik wilt maken.

088 810 81 20

Anderen bekeken ook:

Meeùs

Geef uw adreswijziging door

U kunt uw adres zelf eenvoudig online wijzigen.

Verhuizen

Verhuizen en verzekeren: wat moet ik regelen?

Zorg dat u goed verzekerd blijft door op tijd uw verhuizing door te geven.

Gezin

Welke woonverzekeringen heeft u nodig?

Welke verzekeringen u nodig heeft, is afhankelijk van of u een koop- of huurwoning heeft.