Bespaartips

Bespaartips

Nieuw jaar, nieuwe kansen.

Verzekeringen! Belangrijk... alleen voor sommigen een beetje saai. Maar u betaalt er wel voor! Laten we het nieuwe jaar daarom fris en fruitig beginnen. Wij stellen een aantal vragen om te kijken of u niet te veel betaalt. Want dat is zonde tóch?

 • Ik heb een verzekering afgesloten voor een verlengde garantie op bijvoorbeeld mijn televisie of koelkast?
  Niet nodig! Want in de Nederlandse wet staat dat het product dat u koopt 'deugdelijk' moet zijn. Van veel producten mag u verwachten dat deze langer meegaan dan twee jaar. In veel gevallen kunt u de verkoper dus ook na twee jaar nog aanspreken. (Consuwijzer)

  Voorbeeld
  Stel, uw droogtrommel gaat na vier jaar stuk zonder uw schuld? Dan heeft u volgens de wet nog steeds rechten. U mag dan teruggaan naar de verkoper voor een oplossing. Werkt deze niet mee? Neem dan contact op met uw rechtsbijstandsverzekeraar om te kijken of dat ze u hierbij helpen.

  Bron: Consuwijzer.

 • Mijn partner en ik hebben aparte verzekeringen lopen?
  Dat is zonde! Want een gezinsdekking is vaak goedkoper. Deze is onder andere mogelijk bij een aansprakelijkheid-, reis- en rechtsbijstandverzekering.

 • Mijn partner en ik hebben allebei een auto verzekerd bij verschillende partijen?
  Dan heeft u vast nog nooit van een tweede gezinsautoregeling gehoord? Uw partner krijgt dan dezelfde no-claim korting op de premie als u. Of andersom natuurlijk. Jullie profiteren van elkaars korting. Extra voordeel: Als u één auto op uw naam zet en de andere op uw partners naam, bouwt u allebei schadevrij jaren op.

 • Ik weet niet wat ik heb verzekerd tegen welke prijs?
  Écht ... Maar waar betaalt u dan voor? Zet altijd uw wensen op een rij en kijk in de voorwaarden of de verzekering daaraan voldoet. Van contactmogelijkheden tot aan het bedrag dat u krijgt bij schade. Want voordat u het weet is goedkoop duurkoop.

 • Ik heb mijn mobiele apparatuur zoals een tablet of mobiele telefoon apart verzekerd?
  Dan is een buitenhuisdekking op uw inboedelverzekering misschien verstandiger. Waarom? Omdat uw mobiele apparatuur verzekering alleen bedoeld is voor één specifiek product. Terwijl de buitenhuisdekking schade vergoedt aan bijvoorbeeld uw telefoon, laptop en camera. Ook is een buitenhuisdekking vaak voordeliger. Extra tip: Niet alle verzekeraars hebben deze dekking.

Vragen?
U kunt dan het contactformulier invullen. Wij bellen u dan binnen twee werkdagen terug.