Sparen voor studie

Sparen voor studie

Geen zorgen over de studiekosten

Het lijkt nog ver weg, maar voordat je het weet staat je kind voor de keuze of hij gaat studeren of niet. Als ouder komt dit moment waarschijnlijk veel te vroeg, maar als het moment komt, is het in ieder geval een geruststellende gedacht dat je je geen zorgen hoeft te maken over de studiekosten.

In eigen beheer
Je kunt op verschillende manieren de kosten voor een studie bij elkaar sparen. Verstandig is om dit te doen via een spaarrekening die je in eigen beheer houdt, zodat je kind op zijn achttiende niet automatisch de beschikking krijgt over het geld.

Tip: Kies voor een spaarrekening waarbij het geld boetevrij opneembaar is en waarop je geld kunt storten wanneer je wilt. Maak bijvoorbeeld maandelijks, via een automatische overboeking, een bedrag over van de betaalrekening naar deze spaarrekening.

Gescheiden
Verstandig is om een dergelijke rekening die specifiek bedoeld is voor de studie apart te houden van eventueel andere spaarrekeningen. Op die manier houd je de verschillende spaargelden goed gescheiden en heb je het meeste overzicht. Bovendien voorkom je zo dat het geld alsnog aan andere dingen wordt uitgegeven.