Dieven slimmer af zijn?

Dieven slimmer af zijn

Veiligheidstips

Feestdagen, vakantieperiode of donkere dagen. Helaas slaan inbrekers het hele jaar door hun slag. Ja, een inboedel- of woonhuisverzekering geeft een uitstekende bescherming tegen de financiële gevolgen van een inbraak. Maar de emotionele gevolgen zijn veel erger! Aon zet de politiepet op en geeft tips om de kans op inbraak te verkleinen.

Babbeltruc
De bel gaat, u doet open en raakt in gesprek met een onbekende. In de tussentijd sluipt er iemand anders via de achterdeur naar binnen en breekt in. De babbeltruc! Laat uzelf niet afleiden, vraag om een identiteitskaart en laat geen onbekenden binnen.

Flipperen
Met een bankpas tussen uw deur en het kozijn openen inbrekers de slothaak. In de volksmond noemen ze dit flipperen. Draai daarom 's avonds en eventueel overdag de deur op slot en haal de sleutel eruit. Of kies voor anti-inbraakstrips of haken bij uw deuren en ramen.

Hengelen
Kent u het nog van vroeger? Een touwtje door de brievenbus, bevestigd aan het slot, zodat u altijd naar binnen kon. Helaas is dat tegenwoordig te gevaarlijk. Inbrekers proberen deze techniek nog steeds: Met een hangertje willen ze het slot via het haakje aan de zijkant open maken. Bij veel huishoudens kan dit inmiddels niet meer. Tegenwoordig hebben sloten namelijk geen open lusje meer aan de zijkant. Heeft u dit nog wel? Doe dan altijd de deur op slot en haal de sleutel eruit.

Insluipen
Een werkwijze die inbrekers het meest gebruiken: inbrekers komen via een open raam of deur binnen. Doe daarom altijd uw ramen en deuren dicht of plaats kierstandhouders. Ook tijdens een klein kopje koffie bij de buren.

Uiteraard hebben wij nog meer tips voor u verzameld om dieven buiten te sluiten. Checkt u met ons mee?