Getaxeerd goud. Let op!

Getaxeerd goud. Let op!

Want is de getaxeerde waarde nog up-to-date?

Wist u dat de waarde van goud de afgelopen tien jaar ongeveer verviervoudigd is? Heeft u uw gouden kostbaarheden verzekerd voor een getaxeerde waarde? Kijk dan snel of dat deze nog wél up-to-date is om teleurstelling te voorkomen bij verlies of schade.

De waarde
Lag de goudprijs in 2004 rond de € 10.000,- per kilo, in 2010 was dit al € 25.000,- per kilo en in 2012 zelfs € 45.000,- per kilo. Dat is dus in acht jaar een stijging van 350%.
Goudprijs

Bijvoorbeeld
Stel: U heeft uw gouden sieraad in 2010 getaxeerd voor € 5.000,-, dan was hetzelfde juweel begin dit jaar ongeveer € 8.000,- waard.

Ons advies
U hoeft niet al uw sieraden te laten taxeren. Lijfsieraden zijn meestal standaard meeverzekerd op uw inboedelverzekering. Heeft u veel gouden sieraden? Of zijn ze meer waard dan het standaardbedrag op uw inboedelverzekering? Dan is het verstandig om uw sieraden te laten taxeren. Let u erop dat een taxatierapport drie jaar geldig is.

Heeft u de inboedelverzekering geregeld via Mijn Meeùs met de inboedelwaardemeter? Dan krijgt u maximaal € 6.000,- vergoed voor sieraden bij een verzekerde gebeurtenis.

Een waarde boven de € 6.000.- kunt u extra meeverzekeren op uw polis. Onze klantadviseurs helpen u hierbij en als u wilt adviseren zij u wanneer het verstandig is om een kostbaarhedenverzekering met buitenhuisdekking af te sluiten.

Wijkt het bedrag op uw taxatierapport af door de goudprijs op dit moment? Laat uw sieraad dan opnieuw taxeren, omdat u anders bij schade niet meer terug krijgt dan het "oude" getaxeerde bedrag van uw verzekeraar. Een mogelijk gevolg: u koopt er geen soortgelijke sieraden voor terug.