Huis kopen?

Vlekkeloos verhuizen

Stappenplan

Het was liefde op het eerste gezicht. U zag dat ene huis en wist het meteen: daar wil ik wonen! Een heerlijk gevoel. U bent de muren van de woonkamer in uw hoofd al aan het verven. Het gezellige geluid van pannen, gepruttel en de pepermolen als u lekker aan het koken bent voor familie en vrienden. Misschien kunt u van die ene kamer wel een inloopkast maken…

Maar voordat u de sleutel van uw droomhuis krijgt, moet u veel overwegen, kiezen en regelen. Bijvoorbeeld uw hypotheek. Wij zetten voor u alvast wat stappen op een rij.

1. Uw nieuwe woning
Het is verstandig om voor de huizenjacht duidelijk te hebben waaraan uw nieuwe woning moet voldoen. Hoeveel slaapkamers wilt u? Hoe groot? Met een tuin of balkon? Van oppervlakte van de woning tot aan de soort wijk.

2. Uw budget
U heeft uw droomhuis voor ogen, maar valt het binnen uw budget? Wat heeft u er voor over en hoeveel kunt u lenen? Daar helpen wij u graag bij. We kijken samen met u naar uw persoonlijke situatie en de hypotheekmogelijkheden. U kunt gemakkelijk een hypotheekafspraak maken met één van onze adviseurs.

3. Huizen bekijken
Om door het grote aanbod de huizen nog te zien, is het verstandig om een top vijf te maken. Rijd even langs om te kijken of dat de eerste indruk goed is, voordat u ze in de top vijf zet. Vervolgens plant u een bezoek in met de makelaar. Na het bezoek schrijft u de plus- en minpunten op van de verschillende woningen. U heeft alle huizen bezocht? Maak dan een top drie en bekijk deze huizen nog een keer.

Extra tip: Maak tijdens uw bezoek wat foto's, zodat u deze achteraf kan bekijken.

4. Bij de onderhandeling
Bereid uzelf goed voor. Denk na over uw maximale bod, maar ook over uw eerste bod. Biedt u net onder de vraagprijs of juist flink daaronder? Denk daarnaast na over de opleveringsdatum.

5. Uw droomhuis
Heeft u uw droomhuis gekocht? De makelaar stelt dan een koopovereenkomst op en nodigt u uit om te ondertekenen. U vraagt eerst om een kopie en bespreekt deze met uw adviseur. U bent het eens met de koopovereenkomst en u heeft getekend? Dan regelen wij uw hypotheek en de verzekeringen als u wilt.

6. Welkom thuis
De notaris stelt de eigendomsakte op. U gaat nu uw droomhuis kopen! Maar voordat u de eigendomsakte ondertekent bij de notaris, gaat u met de makelaar voor een laatste controle naar het huis. Samen kijkt u of de ex-bewoners alles volgens afspraak hebben achtergelaten. Uw adviseur ontvangt de hypotheekakte en afrekening van uw notaris en controleert deze zorgvuldig. Zo kunt u met een goed gevoel naar de notaris. En… uw nieuwe woning betrekken.

Gefeliciteerd met uw woning en welkom thuis!

Wilt u advies?
En een huis kopen? Dan nodigen wij u uit op kantoor voor een hypotheekafspraak.

Neem nu contact met ons op