Huurwoning verbouwd? Let op bij schade.

Huurwoning verbouwd? Let op bij schade.

Huurdersbelang

U heeft uw huurwoning opgeknapt met een nieuwe keuken en eikenhouten vloer. Er ontstaat flinke waterschade: de keuken moet voor een deel vervangen worden en de parketvloer helemaal. Deze schade valt onder de dekking van de inboedelverzekering … toch?

Wel of niet verzekerd?
Bij een huurhuis sluit de eigenaar een woonhuisverzekering af en u de inboedelverzekering. Een nieuwe keuken of eikenhouten vloer bijvoorbeeld vallen normaal gesproken bij schade onder de dekking van een woonhuisverzekering. De eigenaar sluit deze af en gaat uit van een standaardwaarde. Hier vallen uw verbouwingen helaas niet onder. In verzekeringsland noemen we dit huurdersbelang: verbeteringen in de huurwoning waar u eigenaar van bent en niet 1, 2, 3 verwijdert. Daarom is het verstandig dat u deze aanpassingen zelf verzekert via uw inboedelverzekering en deze op tijd doorgeeft aan uw tussenpersoon of verzekeraar.

Huurdersbelang vaak standaard meeverzekerd
Is bij u huurdersbelang meeverzekerd? Dan krijgt u schades die onder de dekking vallen, vergoed. Bij veel inboedelverzekeringen is hiervoor een deel standaard meeverzekerd. Weet u niet zeker of u hiervoor verzekerd bent? Dan adviseren wij u om hiervoor contact op te nemen met uw tussenpersoon of verzekeraar.

€ 6.000 standaard bij Aon
Heeft u uw inboedelverzekering geregeld via Mijn Omgeving? Dan is er € 6.000 huurdersbelang standaard meeverzekerd. Heeft u meer dan dit bedrag aan verbouwingen in uw huurwoning? Verzeker deze dan extra mee. Meer informatie? U kunt dan het contactformulier invullen. Wij bellen u dan binnen twee werkdagen terug.


Neem nu contact met ons op