Uw huis verkopen?

Uw huis verkopen?

Méér dan een lekkere appeltaart bakken!

We zetten graag vijf tips voor u op een rij die verder gaan dan 'appeltaarten bakken' en 'troep opruimen'.

 1. De makelaar
  Kies een makelaar die bij u past en die u vertrouwt. Maar let ook op deze punten:
  - Is uw makelaar flexibel: kunnen mensen uw woning ook ’s avonds en in het weekend bekijken?
  - Heeft uw makelaar gezorgd voor een leuke advertentie? Een goede, persoonlijke tekst die ook verkoopt? Staan er mooie foto’s bij? Bent u hier niet tevreden over? Overleg dan met uw makelaar. U betaalt hem of haar namelijk om uw huis te verkopen…

 2. Zorg dat uw woning er neutraal uitziet
  Waarschijnlijk vindt u uw woning mooi. Ook dat tijgervel op de grond past goed in de inrichting, net als die oudroze kleur op de muur. Maar de kans dat iedereen dezelfde smaak heeft, is klein. Maak uw woning daarom zo neutraal mogelijk. Haal persoonlijke foto’s, tijdschriften en accessoires weg. Zorg voor licht en ruimte. En komt u er niet uit, schakel dan een woningstyliste in.

 3. Prijs bepalen
  Aan hoeveel makelaars heeft u gevraagd om uw woning te taxeren? Een of meerdere? Handig als u het aan meerdere makelaars vraagt. Zo krijgt u een completer beeld van de waarde van uw woning. Als u uw vraagprijs bepaalt, houd dan ook rekening met:
  - de prijscategorie waarin u valt;
  - de prijsonderhandelingen;
  - of u zelf op uw woning zou reageren voor de prijs die u ervoor vraagt.

 4. Bel geïnteresseerden na
  Kleine kans dat uw makelaar navraagt bij geïnteresseerden waarom ze niets meer van zich laten horen. Want, als iemand meer dan één keer naar uw woning komt kijken, dan is er interesse. Waarom gaat het dan mis? Misschien kunt u het gemakkelijk oplossen? Misschien ook niet. Maar als u het niet vraagt, zult u het nooit weten.

 5. Deel uw woning op social media
  Uw woning delen via Facebook, Twitter, Pinterest of LinkedIn? Zeker doen. En vraag ook of uw vrienden, familie en relaties uw advertentie willen delen. Het kost niks en het bereik is groot. Houd er wel rekening mee dat uw gegevens op straat liggen: goed voor uw privacy is het niet.

Tot slot
De tips uit dit artikel komen van Wegwijs.nl. Verwachtte u in dit artikel een recept om lekkere appeltaart te bakken? Dan kunnen die van Jamie Oliver van harte aanbevelen.

Succes!