Top 3 goede voornemens

Top 3 goede voornemens

Volgend jaar gaan we dat echt anders doen!

Het einde van het jaar nadert weer met rasse schreden. Het wordt dus de hoogste tijd om goede voornemens te maken. Want wat zijn wij Nederlanders er toch goed in om ons dingen voor te nemen die we volgend jaar echt anders of beter gaan doen. Elk jaar blijft het lijstje hetzelfde maar nu brengen we ze echt in de praktijk en realiseren we ons niet tegen half januari dat er nog weinig van terecht gekomen is. Toch?

Herkenbaar? Kijk of u, net als de meeste Nederlanders, dezelfde top 3 heeft aan goede voornemens en we geven u wat tips om ze in nu echt te laten slagen…

Afvallen en meer bewegen staat met stip op 1. Al jaren eigenlijk. In de feestelijke decembermaand vliegen er bij de meesten wel wat kilo's aan en realiseren we ons dat we de binnenkant van de sportschool al lang niet meer gezien hebben. Toch staat de lente al weer bijna voor de deur en willen we er echt wat aan doen om tegen de zomer in badkleding voor de dag te kunnen komen op het strand. Werk aan de winkel dus en we beginnen op 1 januari vol goede moed aan het zoveelste dieet en op 2 januari met het zoveelste sportabonnement…

Spaarzamer met geld omgaan staat op 2 als goed voornemen onder de Nederlanders. Vaak realiseren we ons aan het eind van het jaar dat we toch weer meer geld uitgegeven hebben dan dat we eigenlijk van plan waren. En dan meestal aan andere dingen dan waarvoor het geld bedoeld was. We nemen ons dan ook vol goede moed voor dat we dat in het nieuwe jaar echt anders gaan doen. Sparen voor die droomreis, de nieuwe wasmachine of een nieuwe auto… Onze wensenlijst is groot maar ook hier blijft het helaas toch vaak bij een voornemen.

Het hangt vaak samen met meer sparen maar op 3 van de goede voornemens staat dat we onze schulden afbetalen. Schulden kunnen een verschrikkelijke last zijn. Of het nu gaat om een studieschuld, een hypotheekschuld of een creditcardschuld, schulden zijn altijd erg vervelend. Het kan leiden tot veel zorgen en stress. Met het goede voornemen om deze af te betalen, hopen we weer op een frisse start van het nieuwe jaar.

Hoe maken we het dit keer wel waar? In het nieuwe jaar willen we u helpen om uw goede voornemens niet alleen bij voornemens te laten. Wat uw voornemens ook zijn, met deze tips is de kans groter dat het ook echt gaat lukken. We wensen u alvast veel succes toe!

  • Stel haalbare doelen.
  • Schrijf de voornemens op en zet de motivatie erbij.
  • Spreek de doelen uit naar anderen.
  • Maak een plan van aanpak.
  • Ga echt aan de slag.
  • Zoek (professionele) hulp als dit nodig is.
  • Plan niet te veel veranderingen tegelijkertijd.

En mocht u toch tegen half januari denken dat het (weer) niet gelukt is, bedenk dan dat u elke dag kunt beginnen met een verandering… U hoeft niet te wachten tot het volgende jaar!