Veelgestelde vragen

Aanhanger

Is een aanhanger ook op een parkeerplaats verzekerd?

Wanneer uw aanhanger gekoppeld is aan de auto is deze meeverzekerd op het WA-gedeelte van uw autoverzekering. Staat uw aanhanger 'los' op de parkeerplaats? Dan moet u uw aanhanger via een aparte verzekering verzekeren voor diefstal, brand en stormschade.

Is het verplicht een aanhangwagen te verzekeren?

Wanneer de aanhangwagen aan de auto gekoppeld is en brengt u schade toe aan iemand anders, dan is dit gedekt op de WA-verzekering van de trekkende auto.

Verplaatst u de aanhangwagen met de hand en brengt u schade aan iemand anders toe, dan valt dit onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Een cascoverzekering voor brand, diefstal of andere schades is niet verplicht, maar wel aan te raden.

Heb ik een groene kaart voor mijn aanhanger nodig?

Meestal is een aanhangwagen meeverzekerd op de WA-dekking van de auto waaraan hij gekoppeld is. Dit betekent dat de groene kaart van de auto ook voor de aanhangwagen geldt.

Soms moet u echter een extra groene kaart aanvragen voor de aanhangwagen. Dat moet u doen in deze gevallen:

  • De aanhangwagen is zwaarder dan 750 kg.
  • U reist met de aanhangwagen naar Duitsland, Polen, Portugal, Kroatië of Spanje.

Als uw aanhangwagen aan één van deze eisen voldoet, heeft u een extra groene kaart nodig. Gaat u naar landen waar een digitale versie van de groene kaart genoeg is? Dan is ook voor de aanhangwagen een digitale versie genoeg. Is in het land van bestemming een papieren versie verplicht? Dan is die ook verplicht voor uw aanhangwagen.

Mijn aanhanger heeft geen kenteken kan ik deze dan wel bij jullie verzekeren?

Jazeker, want niet alle aanhangers hebben een eigen kenteken.

Welke aanhangers kan ik verzekeren?

U kunt een aanhanger, boot- of paardentrailer verzekeren op deze verzekering.