Veelgestelde vragen

Caravan

Heb ik een groene kaart voor mijn caravan nodig?

Meestal is een caravan meeverzekerd op de WA-dekking van de auto waaraan hij gekoppeld is. Dit betekent dat de groene kaart van de auto ook voor de caravan geldt.

Soms moet u echter een extra groene kaart aanvragen voor de caravan. Dat moet u doen in deze gevallen:

  • De caravan is zwaarder dan 750 kg.
  • U reist met de caravan naar Duitsland, Polen, Portugal, Kroatië of Spanje.

Als uw caravan aan één van deze eisen voldoet, heeft u een extra groene kaart nodig.

Gaat u naar landen waar een digitale versie van de groene kaart genoeg is? Dan is ook voor de caravan een digitale versie genoeg. Is in het land van bestemming een papieren versie verplicht? Dan is die ook verplicht voor uw caravan. Bekijk waar de papieren versie van de groene kaart verplicht is.

Ik verhuur mijn caravan, is de caravan bij verhuur wel verzekerd?

Recreatief verhuur (niet bedrijfsmatig) kunt u meeverzekeren. Indien u de caravan verhuurt, geldt een verhoging van het Eigen Risico met € 50.

Is de inboedel van de caravan ook meeverzekerd?

Nee, dit kunt u als extra optie meeverzekeren. Zaken die u heeft meegenomen en die zich bevinden in de caravan, voortent of aanbouw zijn verzekerd. Onder de inboedel valt ook een reservewiel, caravan mover, gasflessen, antenne, fietsenrek, satellietschotel, zonnepanelen en dergelijke.

Is de Mover meeverzekerd?

De waarde van de mover dient apart bij de waarde van de inboedel van de caravan opgeteld te worden.

Is hagelschade meeverzekerd?

Schade door hagel is niet standaard meeverzekerd, dit kunt u als extra optie meeverzekeren.

Is mijn caravan ook verzekerd via mijn autoverzekering?

Ja, aangekoppeld aan uw verzekerde auto is uw caravan meeverzekerd op uw autoverzekering wat betreft het WA gedeelte. Is de caravan niet aangekoppeld, dan loopt de WA dekking via uw aansprakelijkheidsverzekering.

Schade aan de caravan onderweg of schade aan de caravan op de camping is niet verzekerd via uw autoverzekering, hiervoor kunt u een caravanverzekering afsluiten.

Wat is het chassisnummer van een (sta)caravan?

Dit is een uniek nummer aangebracht in het chassis van de caravan. Zodat een caravan nog herkenbaar is, mocht deze onverhoopt verloren gaan door bijvoorbeeld een brand.