Veelgestelde vragen

Oldtimer

Kan ik mijn oldtimer ook bij Aon verzekeren?

Met de oldtimerverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw oldtimer. De oldtimerverzekering is geschikt voor auto's die als tweede auto worden gebruikt en niet voor woon-werkverkeer. Als u een oldtimer rijdt als eerste auto kunt u deze verzekeren met een normale autoverzekering.

Waarom moet ik een andere auto hebben voor dagelijks gebruik?

Een oldtimerverzekering is nadrukkelijk bedoeld voor een hobby-auto, die hooguit 7.500 kilometer per jaar rijdt. Hierdoor is het WA gedeelte van een oldtimerverzekering goedkoper dan een normale auto. Dit prijsverschil is de reden dat er een andere auto moet zijn voor dagelijks gebruik. Een auto die dagelijks gebruikt word voor woon-werkverkeer en de boodschappen loopt natuurlijk veel meer risico dan een oldtimer die in een garage staat.

Is mijn auto ook verzekerd met een andere bestuurder?

U bepaalt zelf wie er in uw auto mag rijden. Uw auto is ook verzekerd als er af en toe iemand anders in rijdt. Wel van belang is dat deze persoon in het bezit is van een in Nederland geldig rijbewijs. Wanneer een ander persoon dan de verzekeringnemer regelmatige bestuurder is, dan moet dit wel vermeld staan op de polis.

Kan ik een camper als oldtimer verzekeren?

Nee. Hoe oud een camper ook is, deze moet altijd in een camperverzekering verzekerd worden.