Veelgestelde vragen

Rechtsbijstand

Valt echtscheiding onder de rechtsbijstandverzekering particulieren?

Nee, echtscheiding valt niet onder de dekking. Wel kan bij de module Fiscaal en Vermogen gebruik worden gemaakt van een mediator tot een bedrag van € 2.000.

Heb ik ook een eigen risico op de rechtsbijstandverzekering?

Nee, er is geen eigen risico van toepassing.

Hoe kan ik beroep doen op mijn rechtsbijstandverzekering?

U kunt uw rechtsbijstandverzekering benaderen door contact op te nemen met de Klantenservice.

Wat is vrije advocaatkeuze?

Door een gunstige uitspraak van het Europese Hof mag u voortaan zelf uw advocaat kiezen bij een rechtszaak: uw eigen advocaat of een advocaat van uw rechtsbijstandsverzekeraar.
Kiest u voor een advocaat van uw rechtsbijstandsverzekeraar, dan verandert er helemaal niets voor u. Hebt u verplicht een advocaat nodig, dan verandert er ook niets.

Wilt u hulp van een advocaat, terwijl deze niet verplicht is en niet werkt voor uw rechtsbijstandsverzekeraar? Dan geldt er meestal wel een maximale vergoeding.

Let op: Kiest u een eigen advocaat, overleg dan altijd eerst met uw rechtsbijstandsverzekeraar. Voorkom teleurstellingen achteraf over vergoedingen die u moet betalen.

Is het nodig om een motorrijtuigrechtsbijstand af te sluiten wanneer je al een rechtsbijstandverzekering particulier basis hebt? Waarom wel/niet?

Nee, bij de rechtsbijstandverzekering particulier is verkeer meeverzekerd.

Waarom heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp en advies bij conflicten en vragen. Bij Aon heeft u de keuze uit de rechtsbijstandverzekeringen van DAS en ARAG. Bij zowel ARAG als DAS krijgt u deskundige hulp van gespecialiseerde juristen en kunt u kiezen uit verschillende dekkingen.

Wat is er allemaal verzekerd op de verkeersrechtsbijstand?

Alle deelname aan het verkeer, als automobilist, fietser, voetganger maar ook met de boot.