Veelgestelde vragen

Reis

Een vakantie naar Marokko gaat niet door, want het huis van de vrienden waar we zouden verblijven heeft ernstige waterschade opgelopen. Is deze annulering gedekt op mijn annuleringsverzekering?

Nee, deze annulering is niet gedekt op uw annuleringsverzekering. Alleen bij overlijden of ernstige ziekte van vrienden waar u zou verblijven is een annulering gedekt.

Ik krijg een huurwoning aangeboden. Als ik mijn vakantie annuleer, wordt dit vergoed door mijn annuleringsverzekering?

Ja, mits dit binnen 30 dagen voor vertrek is.

Ben ik voor annulering verzekerd, als mijn reisgenoot zijn/haar reis annuleert?

Ja, onder de volgende voorwaarden:

  • Uw reisgenoot en u staan beiden vermeld op de reispapieren
  • Uw reisgenoot heeft zelf ook een annuleringsverzekering!
  • De oorzaak van de annulering van uw reisgenoot is gedekt op uw annuleringsverzekering

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er door een calamiteit niet meer is. Nu kan ik een andere accommodatie regelen voor dezelfde periode maar deze is duurder. Kan ik deze kosten verhalen?

Als hiermee een volledige annulering voorkomen kan worden, dan zijn deze kosten verzekerd op uw annuleringsverzekering. U ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

Ik wil mijn vakantie annuleren i.v.m. een calamiteit. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?

We raden u aan contact op te nemen met uw touroperator/reisorganisator. In overleg zal besloten worden de reis om te boeken of om de kosten te vergoeden. U kunt aanspraak maken op uw annuleringsverzekering als uw accommodatie er niet meer is en er geen alternatief mogelijk is.

Wat is de rol van de annuleringsverzekering tijdens een calamiteit?

Kan uw touroperator of reisorganisatie niets voor u betekenen? Of heeft u de reis zelf georganiseerd? Dan kunt u gebruik maken van uw annuleringsverzekering. Dit kan alleen als de geboekte accommodatie van uw reis door de calamiteit verloren is gegaan en er geen alternatief mogelijk is.

Wat doet het Calamiteitenfonds?

Het kan zijn dat het Calamiteitenfonds heeft vastgesteld dat er in het getroffen gebied sprake is van een calamiteit en dat het fonds uitkeert. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet-genoten reisdagen. Neem contact op met uw touroperator/reisorganisatie indien u een reis heeft geboekt via een touroperator/reisorganisatie die deelnemer is aan het Calamiteitenfonds en indien u de bijdrage aan het fonds heeft betaald. Dit geldt in principe alleen voor zogenaamde pakketreizen en niet voor losse tickets. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar hun website: Calamiteitenfonds.nl.

Welke medische kosten zijn gedekt in het buitenland?

Voor een overzicht van gedekte ziektekosten verwijzen wij u naar de pagina "Medische kosten en dekking in het buitenland". Ook het eigen risico van uw zorgverzekering is meeverzekerd.

Ik ben op vakantie in het getroffen gebied van een calamiteit en moet extra kosten maken. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?

Indien het Calamiteitenfonds niet uitkeert, dan kunt u op uw reisverzekering extra verblijfs- en vervoerskosten claimen als u aan het einde van uw reis langer in het getroffen gebied moet blijven. Dit geldt uitsluitend wegens werkstaking van vervoerbedrijven of luchthavenpersoneel, mist, natuurgeweld, lawine, insneeuwing of overstroming. Maximale vergoeding voor telefoon-, verblijfs- en vervoerskosten staat genoemd in de voorwaarden van uw reisverzekering.

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er door een calamiteit niet meer is. Wat moet ik nu doen en wat wordt er vergoed?

Neem contact op met uw touroperator/reisorganisatie. In overleg zal besloten worden de reis om te boeken of om de kosten te vergoeden. Indien dit niet mogelijk is, dan kunt u uw reissom claimen op uw annuleringsverzekering.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over getroffen gebieden en de toestand tijdens een calamiteit?

Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken www.minbuza.nl worden de meest recente ontwikkelingen gemeld. Meestal worden alle verblijvende Nederlanders in het getroffen gebied aangeraden om zich te registreren via de website van de Nederlandse ambassade in dat gebied www.mfa.nl. In geval van een noodsituatie kunnen zij door de ambassade (onder meer per sms) worden bereikt. Als reizen in het getroffen gebied wordt ontraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken, dan kunt u contact opnemen met uw touroperator/reisorganisatie.

Kan ik ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Dat kan, deze kunt u als extra optie meeverzekeren op de doorlopende reisverzekering.

Kan ik op de losse annuleringverzekering ook een reisverzekering afsluiten?

Nee, dit is niet mogelijk. Andersom is wel mogelijk, op de reisverzekering kunt u een annuleringsverzekering meeverzekeren.

Ik moet i.v.m. een calamiteit langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?

Ja, uw reisverzekering blijft gedurende die periode geldig.

Ik vertrek i.v.m. een calamiteit meer dan 8 uur later alsnog naar de bestemming. Kan ik deze kosten verhalen?

Als u meer dan 8 uur later (maximaal 3 dagen) alsnog naar uw buitenlandse bestemming reist, dan kunt u achteraf de gemiste dag(en) claimen op de annuleringsverzekering als vertrekvertraging. Hierbij moet er wel ook vooraf verblijf zijn geboekt.

Wat is de rol van de reisverzekering tijdens een calamiteit?

Als u al op reis bent en u moet door de calamiteit direct uw accommodatie verlaten, dan kunt u aanspraak maken op de reisverzekering. Afhankelijk van het type reisverzekering wordt u een vergoeding geboden om tijdelijk in een andere accommodatie te verblijven.

Wat is de rol van de touroperator of reisorganisatie tijdens een calamiteit?

Bij een calamiteit in het gebied waar u op vakantie bent of nog naartoe gaat, kunt u dit melden aan de touroperator of reisorganisatie waar u de reis heeft geboekt. In de meeste gevallen zullen zij de reis voor u omboeken of zorgen voor een vergoeding wanneer omboeken niet mogelijk is.

Zijn er verschillen tussen een reis die ik zelf heb samengesteld en een reis die ik boek bij een touroperator of reisorganisatie tijdens een calamiteit?

Ja, daarin zijn verschillen aanwezig. Heeft u reis zelf samengesteld of heeft een reisbureau dit voor u gedaan? En valt een onderdeel van die samengestelde reis uit – bijvoorbeeld door een vliegtuig dat niet kan vertrekken? Dan kunt u niet terugvallen op een touroperator of reisorganisatie. Ook kunt u geen aanspraak maken op de gewone annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt bij een calamiteit namelijk alleen dekking als de accommodatie verloren is gegaan en er geen alternatief is.

Als u de dekking "Samengestelde Reis" heeft toegevoegd aan uw annuleringsverzekering, dan heeft u wél recht op een vergoeding. U kunt er dan voor kiezen de gehele reis te annuleren of de reis in aangepaste vorm voort te zetten. In beide gevallen heeft u dan recht op een vergoeding.

Kan ik een servicepas ontvangen/aanvragen als ik op vakantie ga?

U heeft geen servicepas nodig op vakantie in binnen- of buitenland. Wij sturen deze daarom niet meer toe. In geval van nood kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de Alarmcentrale: 0031 (0)20 592 91 10.

Tip: sla dit nummer, samen met uw polisnummer, op in uw mobiele telefoon, zodat u het altijd bij de hand heeft.

Mijn spullen zijn kwijtgeraakt en beschadigd tijdens de vakantie. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?

De reisverzekering vergoedt deze schade tot de maximale dekking genoemd in de voorwaarden. Uw spullen vallen onder de standaard bagagedekking.

Is mijn uitwonende kind ook meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Meerderjarige, in verband met een studie, uitwonende ongehuwde kinderen tot 27 jaar zijn meeverzekerd op de polis.

Ik wil i.v.m. een calamiteit mijn vakantie afbreken. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?

Deze kosten zijn alleen verzekerd, indien er schade is aan het verblijf in het getroffen gebied en er geen alternatief mogelijk is. Alleen de annuleringskosten van het geboekte arrangement zijn dan verzekerd. Extra reis- en verblijfkosten vallen niet onder de dekking van de annuleringsverzekering, maar worden eventueel vergoed door uw reisverzekering. In sommige gevallen kunt u aanspraak maken op het Calamiteitenfonds. Kijk op de website: www.calamiteitenfonds.nl.

Ik kan door een calamiteit geen gebruik meer maken van mijn accommodatie. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?

Als u al op vakantie was in het getroffen gebied, kunt u een vergoeding krijgen voor de kosten voor een vervangend verblijf.

Waar is mijn doorlopende reisverzekering geldig?

Uw doorlopende reisverzekering heeft standaard werelddekking.

Wanneer moet ik mijn annuleringsverzekering afsluiten?

Deze dient binnen een week na boeking afgesloten te worden, sluit u deze later af dan is de dekking beperkt.

Wat is het verschil tussen de gewone annulering en de dubbelzeker annulering?

Voor aanvang van de reis is er geen verschil. Na aanvang van de reis vergoedt de dubbelzeker annulering de volledige reissom, ook al wordt de vakantie halverwege geannuleerd. Bij de normale annulering wordt alleen uitkering gedaan van de overgebleven vakantiedagen.

Ben ik op mijn doorlopende reisverzekering verzekerd voor wintersport en bijzondere sporten?

Ja, dit kunt u als aanvullende dekking meeverzekeren.