Veelgestelde vragen

Top Verzekeringen

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er door een calamiteit niet meer is. Nu kan ik een andere accommodatie regelen voor dezelfde periode maar deze is duurder. Kan ik deze kosten verhalen?

Als hiermee een volledige annulering voorkomen kan worden, dan zijn deze kosten verzekerd op uw annuleringsverzekering. U ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

Is mijn auto verzekerd als iemand anders deze bestuurt?

Ja, uw auto is ook verzekerd als er af en toe iemand anders in rijdt. Natuurlijk moet hij of zij een geldig Nederlands rijbewijs hebben. Wanneer iemand anders dan de verzekeringnemer een regelmatige bestuurder is, dan moet dit wel vermeld staan op de polis.

Wat is de rol van de annuleringsverzekering tijdens een calamiteit?

Kan uw touroperator of reisorganisatie niets voor u betekenen? Of heeft u de reis zelf georganiseerd? Dan kunt u gebruik maken van uw annuleringsverzekering. Dit kan alleen als de geboekte accommodatie van uw reis door de calamiteit verloren is gegaan en er geen alternatief mogelijk is.

Welke beveiligingsklasse heeft mijn auto?

Bij het afsluiten van uw autoverzekering, vragen wij hoe uw auto beveiligd is. Dit is de SCM-beveiligingsklasse. Autobeveiliging is belangrijk voor de dekking van uw autoverzekering.

Zo is uw auto beveiligd
Autobeveiliging is ingedeeld in 5 beveiligingsklassen. Weet u niet hoe uw auto is beveiligd? De beveiligingsklasse staat vaak in uw autopapieren. Of kunt u opvragen bij uw autodealer.

  • SCM-klasse 1: startonderbreker
  • SCM-klasse 2: klasse 1 + inbraakdetectie en alarmsysteem
  • SCM-klasse 3: klasse 2 + sabotagesignalering en hellingdetectie
  • SCM-klasse 4: klasse 1, 2 of 3 + voertuigvolgsysteem
  • SCM-klasse 5: klasse 3 + voertuigvolgsysteem met een alarmsysteem

Waarom moet ik poliskosten betalen voor het afsluiten of wijzigen van mijn verzekering?

Het opmaken, aanpassen en royeren van polissen voor motorrijtuigen brengt voor ons meer handelingen met zich mee dan een andere polis. Daarom zijn wij helaas genoodzaakt om (een deel van) die kosten in rekening te brengen. U betaalt dan € 11,13 poliskosten (inclusief assurantiebelasting). Deze kosten gelden voor auto-, bromfiets-, brommobiel-, motor-, camper- en oldtimerverzekeringen.

Is een aanhanger ook op een parkeerplaats verzekerd?

Wanneer uw aanhanger gekoppeld is aan de auto is deze meeverzekerd op het WA-gedeelte van uw autoverzekering. Staat uw aanhanger 'los' op de parkeerplaats? Dan moet u uw aanhanger via een aparte verzekering verzekeren voor diefstal, brand en stormschade.