Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Meeùs aansprakelijkheidsverzekering

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Stel, de bril van uw tante ligt tijdens een verjaardag op de bank en u gaat er per ongeluk op zitten. Of uw partner heeft tijdens het fietsen een klein fietsertje over het hoofd gezien. Ze zijn samen gevallen en het lijkt erop dat het jongetje zijn been heeft gebroken. Zowel uw tante als de ouders van het fietsslachtoffertje kunnen kosten voor materiële schade en letselschade bij u claimen, want volgens de wet bent u in beide gevallen aansprakelijk.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) dekt de schade die u of een van uw gezinsleden, of huisdier(en) bij iemand anders veroorzaakt, anders dan met of door een motorrijtuig. Dit geldt voor schade aan spullen en voor letselschade. Als u wettelijk aansprakelijk bent, zal uw verzekeraar de schade van de andere persoon vergoeden. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is niet verplicht, maar wel aan te raden.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Met onze aansprakelijkheidsverzekering bent u goed verzekerd. We zetten de grootste voordelen van onze verzekering graag voor u op een rijtje.

Direct verzekeren