Alles over uw autoverzekering

Auto

Uw nieuwe autoverzekering

Onlangs heeft u van ons een brief ontvangen met daarin een advies voor uw nieuwe autoverzekering. Als u het advies volgt, start uw nieuwe verzekering op de datum die op uw polis staat. Is er iets veranderd in uw gezinssituatie? Wijzig dit dan eenvoudig zelf in Mijn Omgeving of neem contact op met onze adviseurs. Wij regelen het met veel plezier voor u.

Gemakkelijk vergelijken

Hier ziet u alle overeenkomsten en verschillen tussen de diverse autoverzekeringen. Naast overeenkomsten zijn er ook een aantal duidelijke verschillen tussen deze verzekeringen. Kies het onderdeel dat u wilt vergelijken. Zo kunt u gemakkelijk vergelijken.

Kies hier het onderdeel dat u wilt vergelijken.

1. Eigen risico
2. Vrije keuze herstelbedrijf
3. Bonusbeschermer

4. Aanvullende dekkingen
5. Verlengde nieuwwaarderegeling
6. Aanschafwaarderegeling

Tip: u ziet de belangrijkste kenmerken ook terug in het volgende overzicht:


1. Eigen risico

Het eigen risico is een deel van de schade dat voor uw eigen rekening is. De rest vergoedt de verzekeraar. Het eigen risico verschilt per verzekeraar en kan vaak vrijwillig verhoogd worden in ruil voor korting op de premie.

Standaard eigen risico

  Bij aangesloten hersteller (bekijk de aangesloten herstellers) Bij niet-aangesloten hersteller
Allianz € 0 € 500
     
a.s.r. Gekozen eigen risico (€ 0, € 150, € 250 of € 500) € 500 + eigen risico, tenzij u de aanvullende dekking 'Vrije keuze herstelbedrijf' heeft gekozen. In dat geval geldt er geen verhoogd eigen risico.
Nationale-Nederlanden € 0 + gekozen eigen risico. Keuze uit € 150, € 300, € 600, € 1200. € 400 + gekozen eigen risico.
Reaal € 0 € 500
     

Ruitvervanging

  Bij aangesloten hersteller (bekijk de aangesloten herstellers) Bij niet-aangesloten hersteller
Allianz € 0 € 500
a.s.r. Het gekozen eigen risico (€ 0, € 150, € 250 of € 500)
€ 500
Nationale-Nederlanden € 0 + gekozen eigen risico € 150 + gekozen eigen risico
Reaal € 75 € 500
     

Extra eigen risico voor bestuurders jonger dan 24 jaar

Allianz Geen extra eigen risico
a.s.r. € 250
Reaal € 75

Terug naar boven


2. Vrije keuze herstelbedrijf

Bij de autoverzekering van a.s.r. heeft u, wanneer u een aanvullende dekking heeft afgesloten, vrije keuze voor uw herstelbedrijf. In het geval u kiest voor een vrijwillig verhoogd eigen risico bij Allianz, Nationale-Nederlanden of Reaal, komt dit bovenop het reguliere eigen risico. Dus wanneer u een eigen risico van € 500 heeft i.v.m. herstel door een niet aangesloten hersteller, komt daar uw vrijwillig verhoogde eigen risico nog bovenop.

Terug naar boven


3. Bonusbeschermer

Voor elk schadevrij jaar bouwt u premiekorting op, ook wel 'schadevrije jaren' genoemd. Claimt u wel een schade? Dan valt u een aantal jaren terug en daalt uw korting. Met een bonusmalusbeschermer gaat het aantal schadevrije jaren wel omlaag, maar behoudt u uw korting.

Let op: als u uw auto daarna bij een andere maatschappij verzekert, neemt u alleen uw zuivere schadevrije jaren mee. De korting zal daardoor een stuk lager zijn.

a.s.r., Nationale-Nederlanden en Reaal Geen bonusmalusbeschermer.
Allianz De bonusmalusbeschermer kan u extra meeverzekeren.

Terug naar boven

Bonusbeschermer


4. Aanvullende dekkingen

Schadeverzekering voor Inzittenden
Bij Allianz, a.s.r., Nationale-Nederlanden en Reaal is het mogelijk een Schadeverzekering voor Inzittenden af te sluiten. Deze dekt schade van de bestuurder. Daarnaast zijn passagiers meeverzekerd, ook in het geval er geen schuld is (in tegenstelling tot een WA-verzekering). Bovendien is schade aan vervoerde spullen meeverzekerd bij particulier gebruik; denk bijvoorbeeld aan een laptop of mobiele telefoon. De Schadeverzekering voor Inzittenden biedt dekking voor maximaal € 1.000.000. Gedekte schade: letselschade (blijvende invaliditeit), overlijden en zaakschade (schade aan vervoerde particuliere spullen).

Ongevallen-inzittendenverzekering
De ongevallen-inzittendenverzekering vergoedt een vast bedrag bij overlijden of blijvende invaliditeit. Wie aansprakelijk is voor het ongeval maakt daarbij niet uit. De ongevallen-inzittendenverzekering keert bij overlijden direct uit. Bij blijvende invaliditeit duurt het vaststellen van de vergoeding langer.

Rechtsbijstanddekking
Bij alle autoverzekeringen kunt u kiezen voor een extra rechtsbijstanddekking. Let op: heeft u meer dan één auto, dan is het verstandig om een losse verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten in plaats van deze aanvullende dekking.

Verhaalrechtsbijstand
Reaal biedt verhaalrechtsbijstand bij de autoverzekering. Deze verzekering dekt alleen juridische kosten om materiële schade te verhalen. Dus geen letselschade. Een losse rechtsbijstandverzekering en een rechtsbijstanddekking op uw autoverzekering vergoeden juridische kosten om letselschade te verhalen wel.

Terug naar boven


5. Verlengde nieuwwaarderegeling

De verlengde nieuwwaarderegeling biedt u een langere periode waarbinnen u een nieuwe, gelijkwaardige auto kunt kopen na grote schade. De regeling verschilt per verzekeraar.

Allianz De eerste 12 maanden wordt standaard de nieuwwaarde vergoed. Deze kan nog verlengd worden tot 36 maanden.
a.s.r. De eerste 12 maanden wordt standaard de nieuwwaarde vergoed. Voor de volgende 12 of 24 maanden kunt u een verlengde nieuwwaarderegeling afsluiten.
Nationale-Nederlanden  Beperkt casco: 12 maanden nieuwwaarderegeling
Volledig casco: 24 maanden nieuwwaarderegeling
Reaal Standaard 12 maanden nieuwwaarderegeling. Voor de volgende 24 maanden geldt een vaste afschrijving op basis van de nieuwwwaarde. Met de verlengde nieuwwaarderegeling is het mogelijk om een vaste afschrijving te krijgen tot 60 maanden.

Terug naar boven


6. Aanschafwaarderegeling

De verlengde nieuwwaarderegeling geldt niet voor tweedehands auto's. In plaats daarvan is er de aanschafwaarderegeling. Deze werkt volgens hetzelfde principe: een langere periode waarbinnen u een gelijkwaardige auto kunt kopen na grote schade.

Let op: de auto mag niet ouder zijn dan 5 jaar.

Allianz Geldig voor 3 jaar na aanschaf tot een maximale leeftijd van 72 maanden.
a.s.r. Als u kiest voor de optionele Inruil Plusdekking geldt er een aanschafwaarderegeling van 12, 24 of 36 maanden.
Nationale-Nederlanden  Heeft u uw auto tweedehands gekocht bij een erkende BOVAG-dealer of officiële merkdealer? Is hij niet ouder dan zes jaar op het moment van aankoop en doet de schade zich voor binnen een jaar na aanschaf? Dan vergoedt Nationale-Nederlanden de aanschafwaarde.
Reaal  U kunt binnen 12 maanden na afgifte van het eerste kenteken een aanschafwaarderegeling afsluiten, voor een periode van 36 maanden.

Terug naar boven

Aanschafwaarderegeling 


Meest gestelde vragen


Meer weten of contact opnemen?

Heeft u vragen of wilt u uw mogelijkheden met ons bespreken? Bel of mail ons dan gerust!

T 088 810 81 00 (op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur)
T Bel mij terug (op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur)
E klantenservice.meeus@aon.nl
Of stel uw vraag op WhatsApp 06 12 55 44 45 (op werkdagen tussen 9.00 en 18.00)

Terug naar boven


Polisvoorwaarden, clausules en verzekeringskaartenAllianz


a.s.r.


Nationale-Nederlanden


Reaal


Terug naar boven


€ 75
€ 75