Welke aanvullende dekking past het best bij u?

Naast de keuze tussen een WA, WA Casco en Allrisk-dekking, kunt u ook nog kiezen voor aanvullende dekkingen. Zo kunt u kiezen voor een inzittendenverzekering, waarmee u de passagiers in uw auto verzekert. Ook is er een rechtsbijstandsdekking mogelijk en kunt u kiezen voor een nieuwwaarderegeling of aanschafwaarderegeling. Hiermee krijgt u een hogere vergoeding wanneer uw auto gestolen wordt of total loss raakt. Wij geven u graag meer informatie over deze aanvullende dekkingen.

Inzittendenverzekeringen

Bij de meeste autoverzekeraars kunt u een inzittendenverzekering afsluiten. Hiermee verzekert u uzelf en uw passagiers voor de financiële gevolgen van een verkeersongeluk. Een inzittendenverzekering is niet per se nodig voor passagiers, zij zijn na een ongeluk namelijk verzekerd via de WA-autoverzekering van de bestuurder of de tegenpartij. Ook zijn zij, net als de bestuurder, via hun zorgverzekering verzekerd voor medische kosten. Een inzittendenverzekering is vooral belangrijk voor u als bestuurder als u zelf een ongeluk veroorzaakt. U krijgt uw schade via deze verzekering vergoed. Het voordeel van een inzittendenverzekering voor bestuurder en passagiers is dat uw schade sneller wordt afgehandeld en uitgekeerd.

U heeft de keuze uit een ongevallen-inzittendenverzekering en een schadeverzekering voor inzittenden. De ongevallen-inzittendenverzekering vergoedt schade bij overlijden en blijvende invaliditeit tot een maximum bedrag. De schadeverzekering voor inzittenden is een uitgebreidere verzekering. Deze vergoedt alle vormen van letselschade, materiële schade en schade aan uw spullen. Bovendien keert de schadeverzekering voor inzittenden de werkelijke schade uit.


Ongevallen-inzittendenverzekering

 • Schade wordt sneller afgehandeld en uitgekeerd
 • Vergoedt schade bij overlijden en blijvende invaliditeit
 • Vergoedt tot een maximum bedrag

Schadeverzekering voor inzittenden

 • Schade wordt sneller afgehandeld en uitgekeerd
 • Uitgebreidere verzekering
 • Vergoedt alle vormen van letselschade, materiële schade en schade aan uw spullen
 • Keert de werkelijke schade uit

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen

Heeft u meerdere voertuigen en neemt u veel deel aan het verkeer? Dan is een verkeersrechtsbijstand voordeliger en uitgebreider dan een losse rechtsbijstandverzekering. Controleer of u al een losse rechtsbijstandverzekering heeft met de module Verkeer. Zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent. Let op: een rechtsbijstandverzekering op uw motorrijtuigenverzekering geldt alleen voor dat voertuig.


Reaal biedt als enige verzekeraar een andere dekking. Reaal vergoedt aan u toegebrachte autoschade plus materiële schade aan uw privé-spullen in de auto. Reaal vergoedt dus geen letselschade. Bovendien mag de schade alleen door een ongeval of voorwerp ontstaan.

Nieuwwaarderegeling

Als uw nieuwe auto wordt gestolen of total loss is, vergoedt een verzekeraar normaal gesproken de dagwaarde. Tenzij u gebruikmaakt van de nieuwwaarderegeling. Met een nieuwwaarderegeling vergoedt uw verzekeraar de nieuwwaarde van uw nieuwe auto. De meeste verzekeraars hebben een nieuwwaarderegeling van standaard één jaar. Vindt u deze periode te kort? Verleng de nieuwwaarderegeling dan tot twee of drie jaar.


 • Voor uw nieuwe auto
 • Vergoedt de nieuwwaarde van uw auto bij diefstal of total loss
 • Standaard 1 jaar
 • Uit te breiden tot 2 of 3 jaar

Aanschafwaarderegeling

Als u bij uw tweedehands auto een aanschafwaarderegeling afsluit, vergoedt uw autoverzekeraar de aanschafwaarde bij diefstal of total loss.


 • Voor uw tweedehands auto
 • Vergoedt de aanschafwaarde van uw auto bij diefstal of total loss

Nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling per verzekeraar

  Nieuwwaarderegeling Aanschafwaarderegeling
Allianz Ja Ja
a.s.r. Tot € 80.000 cataloguswaarde Tot € 80.000 cataloguswaarde
Nationale-Nederlanden Ja Ja