Verzekeren van scooter of bromfiets is verplicht

Scooter
U koopt een scooter om mee de stad in te gaan, of uw zoon of dochter heeft een scooter gekocht om wat sneller op school te zijn. Sluit meteen na de koop een verzekering af, want het verzekeren van een scooter of brommer is verplicht. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete van €360.

Verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) verplicht

Voor scooters, brommers, snorfietsen en fietsen met een hulpmotor is in Nederland een WA-verzekering verplicht. U bent dan verzekerd voor schade die u met uw scooter aan anderen toebrengt. De RDW controleert minimaal één keer per jaar of uw scooter of brommer verzekerd is. Is dat niet het geval? Dan betaalt u een boete van €360. Zonde, want een scooterverzekering afsluiten is veel goedkoper.

Scooter tijdelijk niet gebruiken

Ook als u uw scooter een tijdje niet gebruikt, moet deze verzekerd zijn. Het RDW weet immers niet of u de scooter wel of niet gebruikt. Als u van plan bent om de scooter voor langere tijd niet te gebruiken, kunt u deze ook schorsen. U belooft daarmee dat u niet met de scooter de openbare weg op zal gaan. Schorsen kost € 10,50 per jaar en u hoeft dan geen verzekering af te sluiten. Wilt u weer op de scooter gaan rijden? Dan heft u de schorsing kosteloos op.

Scooter slopen of verkopen

Als u uw scooter wilt verkopen of laten slopen, moet u ervoor zorgen dat de kentekenregistratie niet meer op uw naam staat. Bij verkoop moet de koper de scooter dus op zijn naam overschrijven. Bij sloop beëindigt u de kentekenregistratie.

Bekijk onze scooterverzekering