Rusland- en Cubaverklaring

Gaat u op vakantie naar Rusland of Cuba? Zorg dan dat u goed voorbereid bent. In beide landen bent u namelijk verplicht om van tevoren een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Bij aankomst op het vliegveld in Rusland of Cuba vragen ze u naar een bewijs hiervan. Wij leggen u graag uit wat u moet regelen voor een vakantie naar Rusland of Cuba.

Rusland
Om naar Rusland te reizen heeft u een visum, paspoort en Ruslandverklaring van uw reisverzekering nodig. Met de Ruslandverklaring kunt u aantonen dat u verzekerd bent voor medische kosten tijdens uw reis.

Cuba
Ook om naar Cuba te reizen, heeft u een verklaring nodig waarin staat dat u een reisverzekering met dekking voor medische kosten heeft. Voorwaarde is dat uw reisverzekering door de Cubaanse overheid erkend is. Als dit niet het geval is, moet u bij aankomst in Cuba alsnog een Cubaanse verzekering afsluiten.

Welke gegevens moeten er op de Rusland- of Cubaverklaring staan?
Op de verklaring moeten in ieder geval de begindatum en einddatum van uw reis staan. Daarnaast zijn uw bestemming, naam, voorletters en geboortedatum verplicht.

Hoe vraag ik een Rusland- of Cubaverklaring aan?
Vraag de verklaring eenvoudig aan in Mijn Omgeving of neem contact op met onze adviseurs. Dit kan ook per WhatsApp via 06 12 55 44 45.


Terug naar Doorlopende reisverzekering