Annuleringsverzekering voorwaarden: wat vergoedt mijn verzekering?

Annuleringsverzekering voorwaarden: wat vergoedt mijn verzekering?
Veel mensen denken dat een annuleringsverzekering alleen geldt voor overlijden of ernstige ziekte van uzelf, familieleden of huisgenoten. Dit zijn zeker situaties waarin u graag een beroep doet op uw annuleringsverzekering. Maar er zijn nog veel meer onverwachte gebeurtenissen waardoor u niet op vakantie kunt en een annuleringsverzekering goed van pas komt!

1. Zwangerschap

Annuleringsverzekering zwangerschap - Baby op komst? Dit is op zich geen reden om thuis te blijven, maar wanneer u door medische noodzaak niet op reis kunt vanwege uw zwangerschap (of die van uw partner) vergoedt de annuleringsverzekering dit. 
 

2. Scheiding

Annuleringsverzekering scheiding - Het stuklopen van een huwelijk brengt een hoop stress met zich mee. Wanneer er binnen 4 weken na annulering een echtscheidingsprocedure in gang is gezet, wordt het annuleren van de reis vergoed.

3. Schade aan woning

Annuleringsverzekering schade aan woning - Onverwachtse schade aan uw woning is vervelend. Werkzaamheden aan uw woning kunnen er in dit geval voor zorgen dat u niet op reis kunt en de reis moet annuleren. U kunt dan een beroep doen op uw annuleringsverzekering.

4. Ontslag

Annuleringsverzekering ontslag - Had u een vast dienstverband en staat u als gevolg van onvrijwillig ontslag op straat? Dan zorgt een vakantie misschien wel voor financiële stress. De reis annuleren in het geval van ontslag valt onder uw annuleringsverzekering.

5. Overlijden van een huisdier

Annuleringsverzekering overlijden van een huisdier - Komt uw huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) te overlijden? Wordt hij levensbedreigend ziek? Of loopt uw huisdier door een ongeval levensbedreigend letsel op? Indien dit binnen 7 dagen voor aanvang van de reis gebeurt, heeft u dekking op uw annuleringsverzekering.

6. Verlies of diefstal van reisdocumenten

Annuleringsverzekering verlies of diefstal van reisdocumenten - Zonder paspoort kunt u niet op reis. Het annuleren van de reis vanwege het verlies of diefstal van noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek valt onder de annuleringsverzekering.

7. Vertraging van het openbaar vervoer

Annuleringsverzekering vertraging van het openbaar vervoer - Heeft u vertraging met het openbaar vervoer waarmee u de reis naar de bestemming maakt? En heeft u meer dan 8 uur vertraging? Dan kunt u een beroep op uw annuleringsverzekering.

8. Herexamen

Annuleringsverzekering herexamen - Wanneer u een herexamen moet afleggen ten tijde van de reis en uitstel van het herexamen niet mogelijk is, wordt het annuleren van de reis vergoed.Ook bent u verzekerd tegen annuleringskosten wanneer uw reisgenoot te maken krijgt met één van bovenstaande gebeurtenissen. Hij of zij moet zelf ook een annuleringsverzekering hebben. Daarnaast moet de reisgenoot op uw boekings- of reserveringsformulier genoemd staan.

Naast deze 8 situaties zijn er natuurlijk meer gebeurtenissen waardoor u uw vakantie moet annuleren of afbreken. In de voorwaarden kunt u de dekking van alle situaties opzoeken. Van welke bovenstaande situaties wist u niet dat de annuleringsverzekering deze vergoedt?

Anderen bekeken ook:

Doorlopende reisverzekering productpagina

Doorlopende reisverzekering

Gaat u vaker in het jaar op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering het voordeligst!

Lees hoe voordelig
Kortlopende reis

Kortlopende reisverzekering

Als u één keer per jaar op reis gaat, kan een kortlopende reisverzekering voordeliger zijn.

Lees over uw voordeel
Zijn mijn spullen verzekerd in de tent auto caravan

Waardevolle spullen

Waardevolle spullen zijn deels verzekerd als u ze achterlaat in de tent, auto of caravan.

Bekijk hoe!
Wat moet er verplicht mee op autovakantie

Verplicht in de auto

Wij denken graag met u mee en zetten de belangrijkste verkeersregels en tips op een rij.

Wat is verplicht?