Beveiliging camper, caravan, auto en tent

Diefstal camping: beveiliging camper en caravan
Natuurlijk wilt u diefstal in de eerste plaats voorkomen door uw waardevolle spullen niet onbeheerd achter te laten. Maar op de camping is het lastig om bijvoorbeeld uw tent en camper te beveiligen en is de kans op diefstal groter. Hoe zit het precies met de dekking van de reisverzekering bij diefstal op de camping uit de camper, tent, auto of caravan?

Spullen verzekerd in tent?

U gaat er niet vanuit dat uw spullen gestolen worden, maar u weet maar nooit… Het is nou eenmaal lastig om een tent helemaal af te sluiten en te beveiligen. Kostbare spullen die u onbeheerd achterlaat in de tent zijn om die reden niet verzekerd. Vindt de diefstal plaats terwijl u ligt te slapen in de tent, dan zijn uw spullen wél verzekerd.

Autoverzekering inbraak

Wanneer uw spullen ’s nachts uit uw auto worden gestolen zijn deze niet verzekerd. De dekking bij diefstal uit de auto tijdens vakantie op de reisverzekering is vrij beperkt. Als er toch iets gestolen wordt en het is niet verzekerd via de reisverzekering, dan is er mogelijk dekking op de inboedelverzekering met buitenshuisdekking. Deze dekking is vaak als extra dekking bij uw inboedelverzekering af te sluiten.

Waardevolle spullen camper of caravan

Kostbare spullen die u onbeheerd in de camper of caravan achterlaat, zijn alleen verzekerd na inbraak in een met een slot afgesloten opbergruimte. Spullen die u zonder beveiliging en in het zicht achterlaat in de camper of caravan zijn niet verzekerd. Slaapt u in uw kampeerauto terwijl uw spullen worden gestolen? Dan wordt dit vergoed.

Hoe voorkom ik diefstal op de camping?

Denk van tevoren goed na welke kostbare spullen u nodig heeft en meeneemt. Neem bijvoorbeeld geen waardevolle sieraden mee die u niet draagt. Wanneer u spullen wel meeneemt naar de camping, let er dan op dat u deze nooit onbeheerd achterlaat. Verder kunnen de volgende tips u helpen om diefstal te voorkomen op de camping.
  • Loop niet te koop met uw spullen. 
    Loop niet de hele tijd met uw waardevolle spullen onder uw arm over de camping, maar vervoer deze in een afgesloten tas. Op deze manier kunnen potentiële dieven niet zien wat er te halen valt in uw tent, caravan of auto.
  • Een paar extra ogen van de buren. 
    Maak bij aankomst direct kennis met de buren. Heeft u aardige buren op de camping? Misschien kunnen jullie afspreken om voor elkaar een oogje in het zuil te houden wanneer één van jullie bij het zwembad zit.
  • Achter slot en grendel
    Kunt u uw waardevolle spullen echt nergens kwijt en moet u ze even onbeheerd achterlaten? Dan kunt u uw spullen het beste opbergen in een koffer die op slot zit. Het is altijd makkelijker voor een dief om uw smartphone of tablet mee te graaien dan die zware koffer.

Gezien bij RTL 4 'Wist Je Dat?'

Meeùs was te gast in het programma 'Wist Je dat?' op RTL 4. Bekijk hieronder het fragment waarin onze collega Melissa vertelt over diefstal tijdens vakantie.

Anderen bekeken ook:

Reisverzekering of zorgverzekering voor medische kosten in het buitenland

Verschil reis- en zorgverzekering

Ongelukjes komen altijd onverwacht, ook op vakantie. Hoe kunt u zich het beste verzekeren?

Wat is het verschil?
Wat moet er verplicht mee op autovakantie

Verplicht in de auto

Wij denken graag met u mee en zetten de belangrijkste verkeersregels en tips op een rij.

Wat is verplicht?
Inbraak tijdens uw vakantie: wat moet u doen?

Inbraak vakantie

Wat moet u allemaal regelen als u op vakantie hoort dat er thuis is ingebroken?

Lees meer
8 situaties die de annuleringsverzekering vergoedt header

Wanneer annuleren?

Bekijk alle onverwachte situaties waarbij een annuleringsverzekering goed van pas komt!

Annuleren?