Beveiliging camper, caravan, auto en tent

Diefstal camping: beveiliging camper en caravan
Natuurlijk wilt u diefstal in de eerste plaats voorkomen door uw waardevolle spullen niet onbeheerd achter te laten. Maar op de camping is het lastig om bijvoorbeeld uw tent en camper te beveiligen en is de kans op diefstal groter. Hoe zit het precies met de dekking van de reisverzekering bij diefstal op de camping uit de camper, tent, auto of caravan?

Spullen verzekerd in tent?

U gaat er niet vanuit dat uw spullen gestolen worden, maar u weet maar nooit… Het is nou eenmaal lastig om een tent helemaal af te sluiten en te beveiligen. Kostbare spullen die u onbeheerd achterlaat in de tent zijn om die reden niet verzekerd. Vindt de diefstal plaats terwijl u ligt te slapen in de tent, dan zijn uw spullen wél verzekerd.

Autoverzekering inbraak

Wanneer uw spullen ’s nachts uit uw auto worden gestolen zijn deze niet verzekerd. De dekking bij diefstal uit de auto tijdens vakantie op de reisverzekering is vrij beperkt. Als er toch iets gestolen wordt en het is niet verzekerd via de reisverzekering, dan is er mogelijk dekking op de inboedelverzekering met buitenshuisdekking. Deze dekking is vaak als extra dekking bij uw inboedelverzekering af te sluiten.

Waardevolle spullen camper of caravan

Kostbare spullen die u onbeheerd in de camper of caravan achterlaat, zijn alleen verzekerd na inbraak in een met een slot afgesloten opbergruimte. Spullen die u zonder beveiliging en in het zicht achterlaat in de camper of caravan zijn niet verzekerd. Slaapt u in uw kampeerauto terwijl uw spullen worden gestolen? Dan wordt dit vergoed.

Hoe voorkom ik diefstal op de camping?

Denk van tevoren goed na welke kostbare spullen u nodig heeft en meeneemt. Neem bijvoorbeeld geen waardevolle sieraden mee die u niet draagt. Wanneer u spullen wel meeneemt naar de camping, let er dan op dat u deze nooit onbeheerd achterlaat. Verder kunnen de volgende tips u helpen om diefstal te voorkomen op de camping.
  • Loop niet te koop met uw spullen. 
    Loop niet de hele tijd met uw waardevolle spullen onder uw arm over de camping, maar vervoer deze in een afgesloten tas. Op deze manier kunnen potentiële dieven niet zien wat er te halen valt in uw tent, caravan of auto.
  • Een paar extra ogen van de buren. 
    Maak bij aankomst direct kennis met de buren. Heeft u aardige buren op de camping? Misschien kunnen jullie afspreken om voor elkaar een oogje in het zuil te houden wanneer één van jullie bij het zwembad zit.
  • Achter slot en grendel
    Kunt u uw waardevolle spullen echt nergens kwijt en moet u ze even onbeheerd achterlaten? Dan kunt u uw spullen het beste opbergen in een koffer die op slot zit. Het is altijd makkelijker voor een dief om uw smartphone of tablet mee te graaien dan die zware koffer.

Anderen bekeken ook:

Voorkom paspoortfraude

Voorkom paspoortfraude

Voorkom dat criminelen misbruik maken van uw paspoort!

Maak een veilige kopie
Paklijst voor verschillende soorten vakantie

Paklijst

Inpakken en wegwezen! Paklijstjes voor verschillende soorten vakanties, ook met kleine kinderen.

Bekijk de paklijstjes
Wat dekt mijn reisverzekering?

Wat dekt mijn reisverzekering?

Welke risico's zijn wel en niet gedekt met de doorlopende reisverzekering.

We leggen het uit
Doorlopende reisverzekering productpagina

Doorlopende reisverzekering

Gaat u vaker in het jaar op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering het voordeligst!

Lees hoe voordelig