Reisverzekering met wintersportdekking: medische hulp

Reisverzekering met wintersportdekking: medische hulp

Volgens onderzoek gaat dit jaar 9% van de Nederlanders op wintersport. Vorig jaar was dat nog 7%. Heeft u ook al plannen? Controleer uw reisverzekering dan goed van tevoren. Er zijn namelijk meerdere voorbeelden van mensen die bij thuiskomst een rekening ontvingen van € 10.000. Zij moesten een deel van hun gispvlucht of verblijf in een privékliniek zelf betalen. Dat is héél erg zonde. Want met een wintersportdekking bij uw reisverzekering krijgt u deze en andere kosten wel vergoed.


Medische hulp op de piste

Medische hulp in het buitenland is anders geregeld en duurder dan bij ons. Bovendien kunt u niet zelf kiezen in welk ziekenhuis u wordt geholpen als u een ongeluk krijgt tijdens uw wintersportvakantie. Uw zorgverzekeraar vergoedt via uw basisverzekering medische hulp tot het Nederlandse tarief. Extra kosten zijn voor uw eigen rekening als u niet aanvullend verzekerd bent. En dat wilt u liever voorkomen. Medische kosten in het buitenland kunnen namelijk oplopen tot tienduizenden euro's.

Met onze wintersportdekking hoeft u zelf niets bij te betalen. Als u uw reisverzekering aanvult met de wintersportdekking worden alle medische kosten vergoed. Dus ook uw terugreis via een gipsvlucht, ambulance of taxi. En de gemaakte kosten voor onder meer skilessen, skipassen en gehuurde skiuitrusting waarvan u geen gebruik meer maakt na een ongeluk.


Vervoer van uw auto

Krijgt u tijdens uw wintersportvakantie een ongeluk en kunt u niet terug naar huis rijden met uw auto? Dan worden uw kosten vergoed zodat u en uw gezin toch thuis kunnen komen. En heeft u de aanvullende dekking Autohulp via uw reisverzekering meeverzekerd? Dan worden de extra kosten die u maakt voor vervoer of verblijf vergoed. Vervoer van de auto zelf, bijvoorbeeld naar een reparateur of terug naar Nederland, is niet verzekerd via uw reisverzekering. Dit is wel verzekerd via de pechhulpdekking bij de autoverzekering. Controleer dus altijd ook goed uw autoverzekering voordat u op vakantie gaat.


Off piste meeverzekerd

Off piste skiën of snowboarden is verzekerd bij ons, zolang u of uw kinderen het gevaar niet bewust opzoeken. Dus u bent niet verzekerd als u besluit off piste te gaan na een lawinewaarschuwing. Ook bent u niet verzekerd als de lokale autoriteiten aangeven dat het onveilig is op en buiten de piste. Wij raden af om in een onbekend gebied off piste te skiën of snowboarden. Ons advies is om dit altijd onder begeleiding van een (gediplomeerde) gids te doen.


Top 5 wintersportblessures

In de top 5 wintersportblessures staat met stip op #1 de knieblessure. Na de knie blijken het (scheen)been, de schouder, pols, arm en kuit het meest blessuregevoelig. Wilt u wintersportblessures voorkomen? Dan is het slim om uw spieren van tevoren te trainen. Dat kan in natuurlijk in de sportschool. Maar is het niet veel leuker om uw techniek te verbeteren in een indoor sneeuwpark zoals De Uithof in Den Haag?


Ga goed verzekerd op vakantie

Controleer uw verzekeringen goed voordat u op wintersportvakantie gaat. Heeft u vragen over de wintersportdekking? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

088 810 81 22   

Sluit online uw reisverzekering af   

Anderen bekeken ook:

Wintersportdekking

Wintersportdekking

Regel uw verzekering voor medische hulp, diefstal en verlies.

Bereken uw premie
Reisverzekering met wintersportdekking: schade en diefstal

Ski's of snowboard gestolen: wat nu?

Met de wintersportdekking bent u verzekerd tegen diefstal.

Wat dekt de wintersportdekking nog meer?
€ 370 boete voor rijden met beslagen of bevroren autoruiten

Riskeer geen boete van € 370

Als u uw ruiten niet goed schoonmaakt riskeert u een hoge boete.

Meer over de boete
Schoorsteenbrand: wat vergoedt uw verzekeraar?

Zo voorkomt u schoorsteenbrand

Vergeet niet om uw open haard ieder jaar te laten schoonmaken.

Anders krijgt u geen schade-uitkering