Reisverzekering met wintersportdekking: schade en diefstal

Reisverzekering met wintersportdekking: schade en diefstal

Wat is er nou fijner om na het skiën samen met familie of vrienden op het terras te genieten van het prachtige uitzicht? Totdat u naar uw appartement wilt gaan en ziet dat uw ski's er niet meer staan. Het zal u maar gebeuren… Want laten we eerlijk blijven: wintersport is niet goedkoop. Weet u of uw ski's zijn verzekerd voor diefstal? En welke andere spullen op vakantie wél en niet verzekerd zijn voor schade?


Verloren skipas meeverzekerd

Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de wintersporters niet precies weet wat de wintersportdekking bij hun reisverzekering vergoedt. Dat het verliezen van een skipas op de piste is meeverzekerd, weet slechts één op de drie ondervraagden. En de helft weet dat gehuurde skispullen ook verzekerd zijn voor verlies, schade en diefstal.


Uw eigen wintersportuitrusting

Gaat u al jaren op wintersport? Dan neemt u waarschijnlijk uw eigen sportkleding en materialen mee op vakantie. Natuurlijk bent u zuinig op uw dure spullen. Daarom is het slim om ze te verzekeren voor verlies, beschadiging en diefstal. U verzekert uw wintersportuitrusting via de wintersportdekking bij uw reisverzekering. Let wel op: er geldt een maximum verzekerd bedrag per persoon of per polis.


Gehuurde kleding en ski-/snowboardspullen

Neemt u zelf geen wintersportkleding en -accessoires mee, maar huurt u die op locatie? Dan zijn deze gehuurde wintersportspullen meeverzekerd via uw wintersportdekking. Net als voor uw eigen spullen gelden voor gehuurde sportuitrusting maximum vergoedingen.

Ook als u uw gehuurde wintersportspullen al heeft afgerekend en u er door een ongeluk of ziekte geen gebruik van kunt maken, krijgt u de kosten vergoed. Dat geldt voor helmen, schoenen, ski's, stokken en snowboards, maar ook voor skipassen en ski-/snowboardlessen. U krijgt de dagen vergoedt waarop u geen gebruik kunt maken van uw uitrusting, skipas of lessen.


Ga goed verzekerd op vakantie

Het maximum verzekerd bedrag van uw eigen en gehuurde wintersportspullen vindt u in onze voorwaarden. Controleer uw verzekeringen goed voordat u op wintersportvakantie gaat. Heeft u vragen over de wintersportdekking? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

088 810 81 22   

Sluit online uw reisverzekering af   

Anderen bekeken ook:

Wintersportdekking

Wintersportdekking

Regel uw verzekering voor medische hulp, diefstal en verlies.

Bereken uw premie
Reisverzekering met wintersportdekking: medische hulp

Rekening van € 10.000 voor gipsvlucht

Voorkom dat u medische hulp op vakantie zelf moet betalen.

Wat verzekert de wintersportdekking?
€ 370 boete voor rijden met beslagen of bevroren autoruiten

Riskeer geen boete van € 370

Als u uw ruiten niet goed schoonmaakt riskeert u een hoge boete.

Meer over de boete
Schoorsteenbrand: wat vergoedt uw verzekeraar?

Zo voorkomt u schoorsteenbrand

Vergeet niet om uw open haard ieder jaar te laten schoonmaken.

Anders krijgt u geen schade-uitkering