Reisverzekering of zorgverzekering?

Reisverzekering of zorgverzekering voor medische kosten in het buitenland

Stel, u ligt heerlijk te dobberen in de Middellandse Zee. Totdat u ineens 'iets' voelt en uw voet ontzettend begint te jeuken. Hinkelend op het strand aangekomen ziet u stekels en u weet… u bent geprikt door een zee-egel. Helaas blijkt u uitgerekend hiervoor allergisch te zijn, en belandt u op de spoedeisende hulp. Omdat u bij een ongeval vooral in het moment leeft, informeren wij u graag van tevoren over alles rondom uw reisverzekering en zorgverzekering in het buitenland. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw vakantie.


Zorgverzekering in buitenland gelijk aan thuis

Een ongelukje komt altijd onverwacht, thuis en op vakantie. Gelukkig kunt u zich hier goed voor verzekeren. In het buitenland worden medische kosten in de eerste plaats vergoed door de zorgverzekering. De zorgverzekering vergoedt maximaal 100% van het tarief dat in Nederland gebruikelijk is voor de behandeling. Maar soms lopen de kosten hoger op. Dit verschil wordt in de meeste gevallen vergoed door een reisverzekering (met dekking medische kosten). Bij de zorgverzekering geldt er bovendien een standaard eigen risico van € 385. Tenzij u heeft gekozen voor een vrijwillige verhoging. Het eigen risico kan dan oplopen tot € 885. Bij een verhoogd eigen risico betaalt u zelf de doktersafspraak in het buitenland, mits u uw eigen risico nog niet eerder heeft verbruikt in Nederland.

Advies bij medische hulp in het buitenland

Als u op vakantie medische hulp nodig heeft, kunt u zowel uw zorg- als reisverzekeraar bellen. Beide partijen kunnen u van A tot Z begeleiden, waaronder een goed ziekenhuis in het buitenland voor u vinden. Voor de afhandeling van eventuele kosten hebben zij onderling contact. Hiervoor hoeft u zelf niets te regelen.

Waarom reisverzekering naast zorgverzekering?

Heeft u uw reisverzekering geregeld via Aon? Dan krijgt u de extra kosten van de behandeling in een privékliniek of repatriëring (vervoer terug naar Nederland) vergoed. Het is wel belangrijk dat u dit zo snel mogelijk bij ons meldt. Uiterlijk binnen 28 dagen. U hoeft dan geen gebruik te maken van uw eigen risico. Als u uw reisverzekering bij een andere aanbieder heeft afgesloten, adviseren wij u om te controleren of u een eigen risico heeft bij medische kosten. Naast medische kosten biedt onze reisverzekering hulp voor onderweg. Bijvoorbeeld als er iemand ziek wordt of er een ongeluk gebeurt. De S.O.S. hulpverlening regelt dan uw terugreis vanuit het buitenland.


Gaat u op wintersport of beoefent u een bijzondere sport zoals technisch duiken of paragliden? Dan heeft u meestal een aanvullende dekking nodig.

Medische kosten voorschieten? Niet met de gratis EHIC-pas!

Zorg dat u uw EHIC-pas altijd meeneemt op reis! Met deze zorgpas (mogelijk al gekoppeld aan uw zorgverzekering) heeft u tijdens uw vakantie namelijk altijd recht op noodzakelijke medische zorg. Bovendien hoeft u op vertoning van de pas geen medische kosten voor het buitenland voor te schieten. De EHIC is geldig in landen die vallen binnen de EEG (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en Zwitserland. Deze gratis pas is persoonsgebonden en dient u voor ieder gezinslid apart aan te vragen via EHIC.nl of via uw zorgverzekeraar.

Bereken uw premie

Anderen bekeken ook:

Medische hulp op vakantie

Medische hulp

Bel bij nood in het buitenland direct 112! Dit alarmnummer werkt in heel de Europese Unie.

Bel bij nood
Help mijn kind is ziek of gewond op vakantie

Mijn kind is ziek!

Tips voor medische zorg in het buitenland als uw kind ziek wordt of een ongeluk(je) krijgt.

Lees de tips
10 meest geclaimde spullen

Top 10 geclaimde spullen

Op nr. 1 de smartphone, gevolgd door tablets/e-readers. De zonnebril staat op nr. 3.

Lees de top 10
8 situaties die de annuleringsverzekering vergoedt header

Wanneer annuleren?

Bekijk alle onverwachte situaties waarbij een annuleringsverzekering goed van pas komt!

Annuleren?