Scooter huren op vakantie

Scooter huren op vakantie

Pieter en Annelies zijn met vakantie op Kreta. Omdat het erg warm is, rijden ze in korte broek zonder helm. De verhuurder zegt hier niets over. Als ze wegrijden, wordt Annelies aangereden door een uit parkeerstand wegrijdende auto die haar over het hoofd ziet. De schade is beperkt.. of toch niet?

De werkelijke schade
Annelies heeft een aantal schaafwonden en naast de scooter is de auto een beetje beschadigd. Het valt dus mee. Maar als de politie erbij komt, is de situatie erger. Annelies wordt namelijk aansprakelijk gesteld voor het auto-ongeluk. De autobestuurder zegt namelijk dat Annelies de schade heeft aangebracht, terwijl de auto geparkeerd stond. Ook is een helm verplicht en krijgt ze hiervoor een boete. Bij het terugbrengen van de scooters vraagt de verhuurder € 250 voor de schade aan de scooter. Hoewel ze een verzekering hadden afgesloten bij de verhuurder blijkt dat er een eigen risico is per gebeurtenis.

Een verzekering ter plaatse
Annelies heeft bij het verhuurbedrijf gelukkig een scooterverzekering afgesloten, waardoor ze alleen het eigen risico hoeft te betalen. Zorg er altijd voor dat u verzekerd bent voor schades die u toebrengt aan anderen en aan die van uzelf. Let hierbij op het eigen risico! Meestal bestaat er de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen of zelfs geheel af te kopen. Vraag altijd naar de huurovereenkomst en lees deze zorgvuldig door.

Rechtsbijstand
Als Annelies een rechtsbijstandsverzekering heeft, kan ze om juridische hulp vragen.
Bij dit ongeluk bijvoorbeeld over de aansprakelijkheid. Bij Aon kan de doorlopende reisverzekering aangevuld worden met rechtsbijstand in het buitenland. Hierbij geldt geen wachttijd. U kunt ook kiezen voor de Rechtsbijstandverzekering. Houd hierbij wel rekening met de wachttijd voor bepaalde juridische geschillen.

Extra weetje
Het advies is om met de verhuurder af te spreken om het vervoermiddel met een volle tank af te nemen en met een volle tank in te leveren.

Een goed advies
Als er iets gebeurt en u heeft hulp vanuit Nederland nodig, neem dan contact op met de alarmcentrale +31 20 592 97 91.

Tip: Zoek van tevoren uit welke regels er zijn voor bromfietsen en scooters in uw vakantieland via ANSV.

Anderen bekeken ook:

Huis veilig achterlaten checlist

Alles in huis gecheckt?

Voorkom met onze handige checklist dat u onderweg ineens denkt: ‘zit de deur eigenlijk wel op slot?’

Bekijk de checklist
Medische hulp op vakantie

Medische hulp

Bel bij nood in het buitenland direct 112! Dit alarmnummer werkt in heel de Europese Unie.

Bel bij nood
Inbraak tijdens uw vakantie: wat moet u doen?

Inbraak vakantie

Wat moet u allemaal regelen als u op vakantie hoort dat er thuis is ingebroken?

Lees meer
Doorlopende reisverzekering productpagina

Doorlopende reisverzekering

Gaat u vaker in het jaar op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering het voordeligst!

Lees hoe voordelig