Voorkom paspoortfraude, maak een veilige kopie

Voorkom paspoortfraude, maak een veilige kopie

Op vakantie vinden we het heel normaal om een kopie van ons paspoort af te geven. Bijvoorbeeld in het hotel of op de camping. Maar wist u dat dat heel gevaarlijk kan zijn?

Een volledige kopie van uw paspoort vergroot namelijk de kans op identiteitsfraude. Voorkom dat criminelen misbruik maken van uw gegevens en maak een veilig kopie van uw paspoort!

Paspoortfraude

Een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs afgeven, lijkt misschien onschuldig. Helaas komt het steeds vaker voor dat criminelen er met persoonsgegevens vandoor gaan. Met uw naam, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN) kunnen zij allerlei diensten en zelfs dure leningen afsluiten op uw naam. Zonder dat u daar meteen van op de hoogte bent. Als u de hoge rekeningen vervolgens ontvangt, is het dus al te laat.

Maak een veilig kopie met de KopieID app

Om identiteitsfraude te voorkomen heeft de Rijksoverheid een handige app gelanceerd, de KopieID app. Deze is te downloaden in de App Store en Google Play Store. Met de app kunt u eenvoudig een foto van uw paspoort maken en met uw vinger gegevens onzichtbaar maken. De app voegt een watermerk toe aan de foto, zodat duidelijk is dat het om een kopie gaat. De foto kunt u vervolgens printen of bijvoorbeeld per mail versturen naar het hotel waar u verblijft. Zo kunt u op een veilige manier een kopie van uw identiteitsbewijs afstaan en zorgeloos genieten van uw vakantie.

Anderen bekeken ook:

Paklijst voor verschillende soorten vakantie

Paklijst

Inpakken en wegwezen! Paklijstjes voor verschillende soorten vakanties, ook met kleine kinderen.

Bekijk de paklijstjes
Zijn mijn spullen verzekerd in de tent auto caravan

Waardevolle spullen

Waardevolle spullen zijn deels verzekerd als u ze achterlaat in de tent, auto of caravan.

Bekijk hoe!
Wat dekt mijn reisverzekering?

Wat dekt mijn reisverzekering?

Welke risico's zijn wel en niet gedekt met de doorlopende reisverzekering.

We leggen het uit
Doorlopende reisverzekering productpagina

Doorlopende reisverzekering

Gaat u vaker in het jaar op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering het voordeligst!

Lees hoe voordelig