Wat dekt mijn doorlopende reisverzekering?

Voorwaarden reisverzekering

Wat dekt mijn doorlopende reisverzekering?

Stel, uw telefoon wordt gestolen op vakantie. Of erger nog: u belandt in een buitenlands ziekenhuis. Natuurlijk hoopt u van niet, maar soms heeft u uw reisverzekering nodig op vakantie. Dan is het prettig dat er goed voor u en uw gezin wordt gezorgd. Graag leggen wij uit welke risico’s wel en niet zijn gedekt met onze doorlopende reisverzekering.

Smartphone, laptop, tablet en camera

Wist u dat smartphones en tablets op nummer 1 staan van meest verloren of beschadigde spullen tijdens een vakantie? Daarom zijn onze dekkingen voor mobiele apparatuur extra hoog. Handig! Zo kan iedereen in de familie zijn eigen telefoon of tablet met een gerust hart meenemen.

Bij de meeste verzekeraars is mobiele apparatuur niet standaard meeverzekerd. Bij ons wel. Afhankelijk van welke doorlopende reisverzekering u kiest, ontvangt u van ons een vergoeding tot € 3.500.

Annulering

Moet u uw vakantie onverwacht afbreken, door bijvoorbeeld een begrafenis? Met de dekking Dubbel-Zeker wordt uw volledige reissom (tot maximaal het verzekerde bedrag) vergoed. Ook als u al halverwege uw vakantie bent. Bij de meeste verzekeraars krijgt u de vakantiedagen vóór uw terugkeer niet vergoed. Bij ons wel. Want wij zorgen ook op vakantie graag goed voor u en uw gezin.

Uiteraard kunt u ook kiezen voor de standaard annuleringsdekking. Deze dekking biedt een uitkering bij annulering van de vakantie, bij het af- en onderbreken van de vakantie en bij vertraging van het vertrek van de vakantie.

Medische kosten

Medische kosten worden vergoed door uw zorg- of reisverzekering. Als u op vakantie medische hulp nodig heeft, kunt u beide partijen bellen. Voor de afhandeling van eventuele kosten hebben zij onderling contact. Hiervoor hoeft u zelf niets te regelen.

Gaat u tijdens uw vakantie duiken, skiën, raften of beoefent u een andere extreme sport? Dan loopt u extra risico op een ongeval. Zorg er dus voor dat u dekking voor wintersport of andere bijzondere sporten verzekerd heeft.

Welke doorlopende reisverzekering past bij mij?

Met onze doorlopende reisverzekeringen bent u goed verzekerd. U kunt kiezen uit drie soorten reisverzekeringen: Budget, Comfort en Premium. Zo beslist u zelf voor welk bedrag u zich wilt verzekeren.

Bekijk onze reisverzekeringen

Medische hulp op vakantie

Medische hulp

Bel bij nood in het buitenland direct 112! Dit alarmnummer werkt in heel de Europese Unie.

Bel bij nood
Help mijn kind is ziek of gewond op vakantie

Mijn kind is ziek!

Tips voor medische zorg in het buitenland als uw kind ziek wordt of een ongeluk(je) krijgt.

Lees de tips
10 meest geclaimde spullen

Top 10 geclaimde spullen

Op nr. 1 de smartphone, gevolgd door tablets/e-readers. De zonnebril staat op nr. 3.

Lees de top 10
8 situaties die de annuleringsverzekering vergoedt header

Wanneer annuleren?

Bekijk alle onverwachte situaties waarbij een annuleringsverzekering goed van pas komt!

Annuleren?